058-2963300
Vijfde zege op rij, Play-Offs zeker

Vijfde zege op rij, Play-Offs zeker

20 april 2018, 23:10

De start was moeizaam, in de tweede helft viel alles op z’n plaats. SC Cambuur won soeverein met 4-1 van Helmond Sport, klom naar de zevende plaats (zij het door de afgelasting van het duel FC Den Bosch – FC Emmen), stelde de Play-Offs veilig en de overwinning was bovendien de vijfde zege op rij. De pauze werd met een licht, afkeurend, fluitconcert begroet, het einde van de laatste reguliere thuiswedstrijd met uitbundig gejuich. En terecht. Een ontketend Cambuur liet de ploeg van Roy Hendriksen alle hoeken van het veld zien. Na de gelijkmaker van de Brabanders kwamen ze nauwelijks meer in de buurt van Erik Cummins. De Cambuur-goalie werd door ‘Noord’ toegezongen. Van een deel van die supporters mag hij wel blijven. Hoe dan ook, ver voor het begin zei de doorgewinterde Cambuur-fan Jaap Roosjen: “Ik hew mien seisoenkaart al weer ferlengd”. Na deze pot zullen er ongetwijfeld nog velen zijn voorbeeld volgen.

De eerste helft had de amusementswaarde van een aanslagbiljet. Nota bene voor een record aantal toeschouwers van deze competitie -8.233- viel er weinig te beleven. Een voorzet van Justin Mathieu vijf minuten voor de rust kon net niet door Kevin van Kippersluis binnen worden gewerkt. Dat was het wel.

Je voelde aan dat er na de rust wat zou gebeuren. Helmond Sport was tevreden over de manier waarop de ploeg Cambuur de voet had dwars gezet. Cambuur was dat allerminst en na stief vijf minuten was het moment daar, waarop de hele Cambuur-aanhang had gehoopt, in feite op gerekend. Een combinatie van Crowley en Barto eindigde in een corner, de afgeslagen bal kwam bij de Britse huurling van Willem 2, die zette perfect voor en de mee opgerukte Matthew Steenvoorden stond op de plek waar hij moest staan om de bal  feilloos binnen te koppen: 1-0. Lang duurde vreugde niet, want good-old Robert Braber kreeg de ruimte om de gelijkmaker binnen te koppen. Cambuur-trainer René Hake had zijn ploeg nog zo voor dit gevaar gewaarschuwd. Akkoord, vijf minuten later waren de jongens van het Cambuurplein weer bij de les. Op het moment dat een Helmond-speler op de grond lag ging de Cambuur-aanval door met drie kopballen achter elkaar. De laatste en beslissend voor de 2-1 was van Justin Mathieu. Vraag was of je in zo’n situatie moet doorspelen. Roy Hendriksen leek er niet de meeste moeite mee te hebben. Hij vond dat zijn jongens daar professioneler mee om hadden moeten gaan.

Die 2-1  was de opmaat naar een grotere voorsprong, dat voelde je aankomen. En die kwam. Het niveau van Cambuur steeg, de amusementswaarde liftte mee. Robbert Schilder ranselde de lat, Kevin van Kippersluis pakte zijn goaltje mee: 3-1. Helmond Sport kreeg nog wel de mogelijkheid om de tweede te maken, maar sommige ballen gingen er op onverklaarbare wijze niet in. Dat was niet het geval bij een poeier van Ricardo Kip. Zijn magistrale schot kletste tegen het net. Martijn Barto had even eerder net naast gemikt. Kip had tien minuten voor tijd Crowley vervangen, de smaakmaker van SC Cambuur had een publiekswissel gekregen, een groot en terecht compliment voor zijn bijdrage..

Hendriksen die als oud-speler van Cambuur weet hoe hier de hazen lopen, vond dat Cambuur meer verdient dan Jupiler League. Hake gaat met een goed gevoel de play-offs in. “Mooi te zien hoe de club leeft als het goed gaat”. Hij gaf zijn jongens een groot compliment en feliciteerde iedereen met een geel-blauw hart met het bereiken van de Play-Offs.

SC Cambuur: Cummins, Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Van Wermeskerken, Boerlage (58. Mannes), Crowley (80. Kip), Schils, Mathieu, Barto, Van Kippersluis (77. Kallon)

Helmond Sport: Van Gassel, Van Koesveld, Warmolts, Hiwat (74. Vicento), Bourdouxhe, Nauds, Braber, Zeldenrust, Thomassen, Verkoelen, Zwanen (87. Van Heugten)

Scoreverloop: 50. 1-0 Steenvoorden; 58. 1-1 Braber; 63. 2-1 Mathieu; 74. 3-1 Van Kippersluis; 87. 4-1 Kip

Gele kaarten: Hiwat (Helmond Sport)

Scheidsrechter: C. Ruperti

Toeschouwers: 8.233

Man of the Match: Justin Mathieu kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Wedstrijdsponsor: Verkley, Drachten

Balsponsor: Auto Joure XL, Joure

Aanvoerdersbandsponsor: Garage Ketellapper Cornjum

Foto: www.dijksfotografie.nl