058-2963300

Vitesse wint verdiend in winters Leeuwarden

4 februari 2015, 23:30

Het programma loog er niet om. SC Cambuur zat in een zware fase van de competitie. Die is bovendien nog niet afgelopen met Feyenoord uit en SC Heerenveen thuis. Tegen Vitesse thuis lagen er misschien kansen, maar juist die club, die het ook even niet heeft gehad, klimt uit het dal. SC Cambuur werd daar het slachtoffer van. Onder soms erbarmelijke omstandigheden – tegen het eind moest het spel worden stilgelegd om de terreinknechten de kans te geven de lijnen sneeuwvrij te maken – verloor de equipe van Henk de Jong met 0-2. Verdiend, dat wel, maar oh wat had het anders kunnen zijn als Mikhail Rosheuvel in de eerste de beste minuut die fraaie open kans had benut. Hij schoof de bal naast en herhaalde dat in de tweede helft nog een keer. Sander van de Streek kwam ook nog een alleen voor keeper Room, maar zijn positie was niet zo riant.

Het waren de spaarzame hoogtepunten van de thuisclub. Vitesse speelde het spel leper, kreeg ook meer mogelijkheden om de score uit te bouwen. Het feit dat doelman Leonard Nienhuis werd uitverkoren tot man-of-the-match zegt meer dan genoeg. Hij haalde op perfecte wijze een paar ballen uit de goal, zijn collega aan de andere kant had het veel rustiger.

Cambuur werkte, zoals gebruikelijk en mag worden verwacht, hard, maar kwam niet onder de druk van de Arnhemmers uit. De ploeg van Peter Bosz was net een maatje te groot. ‘ Gauw vergeten deze wedstrijd’, zei een supporter na afloop. Een goed advies. Op naar De Kuip om ze daar een poepje te laten ruiken.

Cambuur begon met Bijker en Van der Streek op de bank. Beide spelers kwamen er na de rust in, maar konden het verschil ook niet maken. Door het verlies zakte Cambuur één plekje. Wij staan nu tiende, voeren het rechter rijtje aan en staan nog steeds zeven punten los van de vijftiende plek. Er is nog van alles mogelijk en je mag verwachten dat het programma van over een paar weken voor spek op de botten zorgt. Henk de Jong: ’Niet in de war raken. Handhaven was en is de doelstelling.’ Op de eerste tien minuten na vond hij Vitesse de betere ploeg en de zege verdiend. Bosz sprak van een belangrijke overwinning voor zijn team.

SC Cambuur: Nienhuis; Pereira (46. Bijker), Reijnen, Mac-Intosch, Vytas (68. Steblecki); Bytyqi, El Makrini, Barto; Rosheuvel, Ogbeche, De Ridder (46. Van de Streek).

Vitesse: Room; Van der Heijden, Vejinovic, Qazaishvili (75. Mceanchran), Pröpper, Oliinyk, Labyad, Traore (79. Djurdjevic), Achenteh, Kashia, Diks.

Scheidsrechter: Kamphuis.

Scoreverloop: 0-1 34. Qazaishvili; 0-2 56. Oliinyk.

Kaarten: geel Reijnen en Ogebeche (Camvuur).Toeschouwers: 9371

Man of the match  Leonard Nienhuis kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Wedstrijdsponsor: Westermann Installatietechniek, Leeuwarden
Balsponsor: New York Pizza, Leeuwarden
Aanvoerdersponsor: Café Baljee, Leeuwarden
Wisselsponsor: De Haan Advocaten & Notarissen, Leeuwarden

Ballenjongens en -meisjes VV Surhuisterveen

Volgende thuiswedstrijd 15 februari om 12.30 uur tegen sc Heerenveen.

Foto: www.dijksfotografie.com