058-2963300
Voetbal Geeft: eerste selectie SC Cambuur traint samen met Oekraïense kinderen

Voetbal Geeft: eerste selectie SC Cambuur traint samen met Oekraïense kinderen

10 januari 2023, 11:47

Op oudejaarsdag 2022 kwam bij het Cambuur Stadion de spelersbus aan met daarin twintig enthousiaste Oekraïense kinderen die momenteel als vluchteling in Nederland verblijven. In samenwerking met Amaryllis Leeuwarden stond er een leuke sportieve dag met de eerste selectie van SC Cambuur op het programma voor deze groep kinderen. Na het openingswoordje van aanvaller Roberts Uldrikis uit Letland, die bovendien ook Oekraïens spreekt, was het tijd om de voeten te laten spreken. Samen met de spelers werkte ze verschillende oefenvormen af en werd er samen gevoetbald.

Na de training was het tijd voor een heerlijke en welverdiende lunch en kregen de kinderen een geel-blauwe bal en sjaal mee, die ze maar wat graag lieten signeren door de spelers en trainers. Het was een mooie en fijne dag voor de kinderen die zo even hun zorgen hebben kunnen vergeten na een heftige periode die ze achter de rug hebben.

Over Voetbal Geeft
Voetbal is bij uitstek geschikt om mensen met elkaar te verbinden.​ De eredivisieclubs staan midden in de samenleving, waarbij de betrokkenheid verder reikt dan het stadion. Samen met de clubs en de VriendenLoterij zet de Eredivisie zich in om dagelijks een positieve impact te maken door te werken aan een gezonde, inclusieve en sterke samenleving.

Foto: Eredivisie