058-2963300
Volwassen SC Cambuur stuurt ultra defensief MVV zonder punten naar Limburg

Volwassen SC Cambuur stuurt ultra defensief MVV zonder punten naar Limburg

31 januari 2021, 22:35

Waar voor de meeste mensen de zondagavond dient ter ontspanning en vermaak was dat vanavond voor de spelers en trainers van SC Cambuur wel even anders. Om 20.00 uur ging de bal namelijk rollen in het Cambuur Stadion en was MVV uit het verre Maastricht de tegenstander. In de heenwedstrijd in september van het vorige kalenderjaar draaide de confrontatie tussen deze teams uit in een zeer royale overwinning voor SC Cambuur (1-7), maar zoals Henk de Jong vooraf al terecht aanstipte: “Dat geeft geen enkele garantie voor deze wedstrijd en MVV is als team een stuk verder dan destijds.”

Dat bleek ook wel vanavond, want zo makkelijk als toen in Maastricht ging het vanavond allerminst. Geel-blauw won echter wel en gelukkig maar, want het was de enige ploeg die vanavond wilde voetballen. Mühren en Hoedemakers bepaalden de eindstand uiteindelijk op 2-0.

Een ongewijzigd SC Cambuur -dus met Maulun en Breij in de basis- begon zoals je dat mag verwachten: aanvallend en dominant. MVV, met kersverse aanwinst Sven Blummel voor topscorer Joeri Schroijen, was echter niet naar Leeuwarden gekomen voor een overwinning, maar enkel en alleen om tegen te houden. De Limburgers trokken een muur op vanuit wat nog het meest leek op een 6-3-1 systeem bij balbezit van de Leeuwarders en dat leverde een schaakspel op met balbezit voor SC Cambuur en bijzonder weinig ruimte om iets te forceren.

Het was het beproefde recept van trainer Kalezic, waarmee De Sterrendragers begin dit kalenderjaar nog met succes FC Volendam versloegen (0-1). Het was dus zaak voor de mannen van het Cambuurplein om zorgvuldig en geduldig te zijn en in die opzet slaagde het, maar zonder die zo vurig gewenste en eigenlijk ook wel verdiende treffer.

De beste mogelijkheden in het eerste bedrijf kwam op naam van de man die vannacht voor het eerst papa werd: Issa Kallon. Eerst kon doelman Havekotte zijn inzet met rechts in de korte hoek nog knap pareren (na een teruggetrokken voorzet van Mühren) en toen hij aan het einde van de eerste helft werd weggestuurd door Maulun mikte hij net een metertje naast het doel.

Zo werd er niet gescoord in de eerste 45 minuten en was het met dank aan de handbal-opstelling van de bezoekers niet bepaald een feest voor de tv-kijker. “Dat moet anders”, moet Robert Mühren hebben gedacht in de onderbreking en nog geen vijf minuten na de theepauze opende hij dan ook de score. Het was Sambissa die opstoomde en Jacobs in de diepte wegstuurde. Die bediende op zijn beurt de topschutter op maat en dan weet u het: kassa! Het was alweer de 21e treffer van onze nummer 21 en daarmee voert hij de topscorerranglijst in de Keuken Kampioen Divisie ruimschoots aan.

Na ruim een uur spelen was het Mees Hoedemakers die de marge verdubbelde en daarmee de wedstrijd in het slot stak. Hij mocht aanleggen van zo’n twintig meter en schoof de bal kurkdroog in de linkerbenedenhoek. Havekotte was kansloos en SC Cambuur zat op rozen.

Aan het spelbeeld veranderde overigens niet of nauwelijks iets. Typerend voor de wedstrijd was misschien wel de situatie die zich meermaals voordeed bij de opbouw van SC Cambuur. Met balbezit voor Mac-Intosch of Schouten op de eigen helft was er werkelijk geen enkele druk van de bezoekers en leek het eerder op een staarwedstrijd dan een voetbalwedstrijd. Het zegt alles over de intenties waarmee MVV vanavond naar Leeuwarden kwam en daarom zullen er ook maar weinig mensen het erg hebben gevonden toen scheidsrechter Oostrom na twee minuten extra tijd voor het einde van de wedstrijd floot. Zo boekte een volwassen SC Cambuur, in wat van oudsher misschien wel de lastigste wedstrijden zijn, een meer dan verdiende overwinning en legt het de druk bij NAC Breda en Almere City FC die het morgen tegen elkaar op gaan nemen.

De volgende afspraak in de Keuken Kampioen Divisie voor SC Cambuur laat nog even op zich wachten. Volgende week maandag gaan onze mannen dan op bezoek bij Jong Ajax op De Toekomst.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten (C), Sambissa; Hoedemakers, Jacobs, Maulun (86’ Paulissen); Breij (72’ Antonia), Mühren en Kallon (86’ Ladan)

Opstelling MVV Maastricht: Havekotte; Salasiwa; Soumaoro, Mares (C), R. Zeegers; Van Acker, Deom, Surmeli; Blummel (77’ T. Zeegers), Naudts (82’ Kleinen) en Mickels (64’ Last)

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Scoreverloop:
48’ 1-0, Mühren
65’ 2-0, Hoedemakers

Gele kaarten: –

Foto: www.dijksmedia.nl