058-2963300

Voorbeschouwing SC Cambuur – ADO Den Haag

28 augustus 2014, 11:40

Na twee keer knap een punt te hebben gepakt tegen FC Twente en Vitesse lukte afgelopen vrijdag tegen Heracles wat het hele vorige seizoen niet lukte; het winnen van een uitwedstrijd. In de blessuretijd kopte Michiel Hemmen ons naar de overwinning, waardoor we nu met vijf punten uit drie wedstrijden keurig zesde staan op de ranglijst. Nooit eerder begon SC Cambuur zo goed aan de Eredivisie, en de grote vraag is dan ook of de goede seizoenstart aanstaande zaterdag tegen ADO nog beter kan worden?

Was het een wedstrijd om als voetballiefhebber je vingers bij af te likken? Nee zeker niet, maar daar zal niemand met een geel-blauw hart ook maar een seconde wakker van liggen. Voor het eerst sinds het jaar 2000 (toen wonnen de onzen met 1-4 bij Willem II) werd er namelijk een uitoverwinning geboekt in de Eredivisie.

De grote man van de avond was spits Michiel Hemmen. Hij kopte een strakke corner van Dejan Meleg diep in blessuretijd binnen. Het gevolg waren drie zeer welkome punten, een groot feest in het goedgevulde uitvak, en een zeer warm onthaal enkele uren later op het Cambuurplein.

Wout Droste
Enige smet op de prima voetbalavond was het uitvallen van Wout Droste. Hij kwam onfortuinlijk in botsing met Fahd Aktaou en bleef daarna bewegingsloos achter. De situatie was zelfs zo ernstig dat de rechtsback nog voor het einde van de wedstrijd op een Almeloos ziekenhuisbed lag, waar hij de nacht op de IC zou doorbrengen. Inmiddels gaat het weer een stuk beter met Wout en is hij ontslagen uit het ziekenhuis, maar met een zware hersenschudding zal hij naar alle waarschijnlijk minstens enkele weken niet inzetbaar zijn.

Den Haag
Net als in Leeuwarden lopen er ook in Den Haag veel blije voetballiefhebbers rond. De plaatselijke ADO is namelijk zeer behoorlijk begonnen aan de competitie. Met name het resultaat van afgelopen week zal tot tevredenheid stemmen. ADO kreeg het sterker geachte FC Groningen op de knieën en won met maar liefst 3-0.

Een week eerder pakten de Hagenezen in Enschede ook al knap een punt tegen FC Twente, waardoor Den Haag nu op een prima zevende plek staat. Tel daarbij op dat SC Cambuur vorig seizoen zowel uit en thuis niet wist te winnen (3-0 en 1-2 red.), en je hebt de ingrediënten voor een mooie, maar zware voetbalpot.

Kortom; een overwinning op ADO Den Haag is zeker geen vanzelfsprekendheid, maar met de Twaalfde Man vol achter de ploeg is er niemand die we niet kunnen verslaan.

Aanwezig zijn bij het Eredivisieduel tussen SC Cambuur en ADO Den Haag? Voor de Zuid-, Oost- en West-tribune zijn nog kaarten verkrijgbaar in de Online Kaartverkoop. Deze koop je hier: https://sc-cambuur.voetbalticket-shop.nl/web/show/id=99567.

Alvast veel plezier bij SC Cambuur tegen ADO Den Haag!

Tekst: Ruben Sijtsma
Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.nl)