058-2963300

Voorbeschouwing SC Cambuur – AFC Ajax

5 november 2014, 15:24

Het was misschien wel de beste uitwedstrijd in nu bijna anderhalf jaar Eredivisie. Op bezoek bij Willem II dicteerde SC Cambuur het spel, creëerde het legio kansen, maar vergat het de marge te vergroten. Een aloude voetbalwet leert dan dat de goal aan de andere kant wel valt en zo geschiedde. In de blessuretijd schopte Samuel Armenteros de 1-1 tegen de touwen, waardoor SC Cambuur met twee punten te weinig moest terugreizen naar Leeuwarden. Toch kan het over het vertoonde spel meer dan tevreden zijn en mag het bovendien met vertrouwen uitkijken naar het duel van komende zondag tegen landskampioen Ajax.

Willem II – SC Cambuur
In het Koning Willem II Stadion werd al snel duidelijk wie er de baas was op het veld. Met name in het eerste bedrijf was SC Cambuur de meerdere van Willem II en vielen er ook een aantal knappe kansen te noteren. Etiënne Reijnen was driemaal dichtbij de openingstreffer en ook Bartholomew Ogbeche en Sander van de Streek doken een aantal keer op in kansrijke positie. Toch stond het 0-0 met de thee, en was het dus nog altijd een wedstrijd.

De verdiende voorsprong kwam er in de 73ste minuut alsnog. Op aangeven van Furdjel Narsingh schoot Albert Rusnák op de rand van de zestien koelbloedig binnen. Even daarna kreeg Narsingh zelf een dot van een kans, maar in de haast zag hij de vrije Van de Streek over het hoofd en zijn eigen inzet was een makkelijke prooi voor Lamprou.

Ondanks het feit dat de Tilburgers met veel lange ballen en opportunisme ‘alles of niets’ gingen spelen was er daarna weinig aan de hand. Echt grote kansen vielen er dan ook niet te noteren, totdat in blessuretijd Armenteros van vijf meter vrij kon inschieten. Nienhuis was kansloos op zijn inzet, waardoor SC Cambuur ‘slechts’ een punt overhield aan het duel tegen de Tilburgers.

Landskampioen Ajax
De wedstrijd van vanmiddag tussen SC Cambuur en Ajax is het duel tussen de nummer vijf en de nummer twee van de Eredivisie. De ploeg van trainer Frank de Boer kreeg de afgelopen weken aardig wat kritiek te verduren, maar staat er welbeschouwd helemaal niet zo slecht voor. De recordkampioen staat na elf wedstrijden namelijk op de tweede plek met vier punten minder dan koploper PSV.

De afgelopen weken zijn de resultaten van de Amsterdammers ook heel behoorlijk te noemen. Ajax verloor voor het laatst een Eredivisieduel in de maand augustus (uit bij FC Groningen red.) en de afgelopen twee wedstrijden werden relatief gemakkelijk gewonnen van FC Dordrecht (4-0) en Go Ahead Eagles (3-1).

Tegen clubs uit de traditionele top drie (Ajax, PSV en Feyenoord) hebben de mannen van Henk de Jong de afgelopen jaren geen geweldige cv opgebouwd. Verder dan twee gelijke spelen kwam het niet en zoals De Jong zelf onlangs al zei: “Het wordt tijd dat we een keer van een topclub winnen.” En wat is daar een beter moment voor dan aanstaande zondag?

Alvast een fantastische voetbalmiddag gewenst!

Tekst: Ruben Sijtsma
Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.com)