058-2963300

Voorbeschouwing SC Cambuur – AFC Ajax

7 april 2016, 9:06

Heel voetbalminnend Nederland was het unaniem eens: De Graafschap zou in eigen huis wel even van SC Cambuur winnen en daarmee de degradatiestrijd beslissen. Het tegendeel bleek waar. SC Cambuur kwam weliswaar op achterstand, maar was daarna voetballend de baas en kwam terecht op voorsprong. Helaas lukte het door een persoonlijke fout niet om de drie punten mee naar Leeuwarden te nemen, maar één ding moge -zeker ook gezien de beide programma’s- duidelijk zijn: SC Cambuur is nog steeds springlevend!

Waar menig supporter misschien vooraf wel had getekend voor een gelijkspel in Doetinchem bleef heel Cambuur toch met een fikse kater achter. Na de treffer van Kevin van Veen leek de wedstrijd namelijk beslist. De eerst zo kolkende Vijverberg werd muisstil en de Superboeren werden nog maar nauwelijks gevaarlijk. De gelijkmaker van Van de Pavert kwam dan ook uit de lucht vallen en deed daarmee extra pijn. En toch is de oorlog nog steeds niet verloren, want met nog vijf wedstrijden te gaan en één punt achterstand op De Graafschap is alles nog mogelijk.

Van Veen en Hoefdraad
Vermeldenswaardig was het eerste doelpunt van Kevin van Veen. De invaller poeierde een vrije trap hard tegen de touwen en is daarmee van het (voor een spits zo vervelende) doelpuntentotaal van nul af. Ook het optreden van buitenspeler Jergé Hoefdraad, ooit nog gehaald door Marcel Keizer, is het benoemen waard. Hij speelde voor het eerst de volle negentig minuten voor SC Cambuur.

Marlon Pereira
Vanuit de ziekenboeg is er goed nieuws te melden over rechtsback Marlon Pereira. Het einde van het blessureleed dat hem in oktober vorig jaar trof lijkt in zicht. Vorige week was de verdediger namelijk weer op het veld in het Cambuur Stadion te zien, waar hij onder begeleiding van een fysio zijn oefening afwerkte. De verwachting is dat Pereira nog enkele weken nodig heeft voordat hij weer volledig inzetbaar is.

Koploper Ajax
In Amsterdam werd afgelopen weekend op grootse wijze afscheid genomen van Johan Cruijff. De legendarische nummer veertien verloor de strijd tegen zijn ziekte en liet de hele voetbalwereld in rouw achter. Ajax eerde Neerlands beste voetballer aller tijden op grootse wijze en won daarna de wedstrijd tegen PEC Zwolle met speels gemak: 3-0.

Ondertussen zijn de Amsterdammers in de Eredivisie alweer dertien wedstrijden op rij ongeslagen. De ploeg van trainer Frank de Boer won in de afgelopen weken onder andere van PSV, AZ en Feyenoord en mag zich trotse koploper van de Eredivisie noemen. Er zal kortom weinig discussie zijn over wie de favoriet is voor het duel van komende zaterdag en misschien liggen daar nou wel net de kansen voor SC Cambuur. Want zoals het spreekwoord luidt: ‘je weet nooit hoe een koe een haas vangt.’

Alvast een onvergetelijk ‘avondje Cambuur’ gewenst!

Tekst: Ruben Sijtsma
Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.com)