058-2963300

Voorbeschouwing SC Cambuur – AZ

16 oktober 2015, 9:56

Soms ben je als supporter heel blij als het competitieprogramma wordt onderbroken door een interlandweekend en soms had je het liever anders gezien. Voor SC Cambuur geldt op dit moment het laatste, want de mannen van Henk de Jong hebben zowel qua voetbal als qua resultaat de weg omhoog ingezet. Al komt het intermezzo ook weer niet helemaal ongelegen; de ziekenboeg is nu wel nagenoeg leeg en met twee thuiswedstrijden en een Derby in het verschiet komt dat meer dan goed uit.

Het gaat te ver om een veelgebruikt cliché als ‘de weken van de waarheid’ te gebruiken, maar de komende weken gaan we wel zien hoe en waar SC Cambuur precies staat. Na de komende twee thuiswedstrijden (AZ en ADO Den Haag) en de twee Derby’s (sc Heerenveen en FC Groningen) gaat duidelijk zijn of we weer boven onze stand gaan leven of dat we op een logische plek (blijven) staan.

Jamiro Monteiro
Hierbij kan in ieder geval ook gerekend worden op de diensten van Jamiro Monteiro. De 22-jarige middenvelder die het seizoen begon bij Jong SC Cambuur zette zijn handtekening onder een contract voor 2 seizoenen (met een optie voor nog een seizoen). Dit geeft de technische staf niet alleen meer mogelijkheden op het middenveld, het bewijst ook meteen de meerwaarde van het hebben van een beloftenelftal.

Tegenstander AZ
Sportief gezien is AZ bezig aan een tot dusver wisselvallig seizoen. De laatste vier wedstrijden werden weliswaar gewonnen, de negende stek op de ranglijst is niet waar ze in Alkmaar vooraf op hadden gehoopt.

Al zijn er wel verzachtende omstandigheden aan te wijzen voor de ploeg van trainer John van den Brom. Door de deelname aan de Europa League kent AZ namelijk een bomvol programma. Aanstaande donderdag is het wat dit betreft weer raak en staat het thuisduel tegen FC Augsburg op de agenda.

De statistieken van de ontmoetingen tussen SC Cambuur en AZ zijn niet bepaald hoopgevend. Acht keer werd er op het hoogste niveau gestreden en niet één keer wist SC Cambuur te winnen. Al was er in het seizoen 2007/2008 nog wel een legendarische bekerontmoeting die Rachid El Khalifi in het voordeel van SC Cambuur besliste (1-0). De hoofdrolspeler van toen is inmiddels gestopt met betaald voetbal, maar het zou zomaar kunnen dat er zaterdagavond een nieuwe El Khalifi opstaat en SC Cambuur de eerste overwinning van het seizoen mag bijschrijven.

Alvast een onvergetelijk avondje Cambuur gewenst!

Veel kaarten zijn er niet meer voor SC Cambuur – AZ. Zo is de Noord-tribune al uitverkocht en zijn er voor Oost nog maar een handvol kaarten. Wil je er zaterdagavond bij zijn? Klik dan hier voor meer informatie.

Tekst: Ruben Sijtsma
Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.com)