058-2963300
VOORBESCHOUWING: SC Cambuur begint in ‘kolkende Bloedkuul’ aan nieuw seizoen

VOORBESCHOUWING: SC Cambuur begint in ‘kolkende Bloedkuul’ aan nieuw seizoen

16 augustus 2018, 15:05

“Het wordt een zeer interessante wedstrijd,” zo concludeerde trainer René Hake tijdens het persmoment donderdagochtend even voor twaalf uur. N.E.C. is volgens hem een prima ploeg die er in de afgelopen weken ‘spelers van naam’ heeft bijgekregen. Kortom, een team dat, net als vorig seizoen, mee zal doen om de prijzen.

SC Cambuur heeft een hele goede aanloop naar de nieuwe competitie gedraaid met aansprekende resultaten. Er zat progressie in. “We hebben getoond dat we ons goed hebben ontwikkeld en nu moeten wij laten zien of wij daar ook kunnen brengen wat wij de laatste wedstrijden hebben gebracht.” Vast staat, aldus Hake, dat Cambuur zal spelen in een kolkend Goffertstadion. De bijnaam ‘Bloedkuul’ zegt al genoeg.

De ploeg die, voor dat de weg naar het Gelderse zal zijn ingeslagen, de ‘reuzendrukte’ heeft moeten omzeilen, zal weinig anders zijn dan het team dat zaterdag zo keurig won van de beloften van Ajax. Robbert Schilder en Matthew Steenvoorden zitten nog een schorsing uit van de vorige competitie. Schilder wordt als aanvoerder vervangen door Kevin Schindler. Die heeft het laatste half jaar weliswaar weinig gespeeld, maar is hard op weg die achterstand in te lopen. Hake: “Kevin wordt met de week fitter.”

Naast de geschorsten kan Hake ook geen beroep doen op de geblesseerden Nigel Robertha, Daan Boerlage, Omar El Baad en Rutger Etten. Een opsteker voor de oefenmeester en zijn staf is wel dat spits Karim Rossi morgenavond ‘gewoon’ tot de wedstrijdselectie behoort.

De Nijmegen Eendracht Combinatie en SC Cambuur treffen elkaar op de eerste dag van de competitie voor de 36e keer. N.E.C. won zeventien keer, tien keer speelden beide ploegen gelijk en acht keer ging de zege naar Cambuur. De laatste maal dat Cambuur aan de boorden van de Waal won, was op 7 november 1987, zeg maar éénendertig jaar geleden. Cambuur won toen met 2-3 na met 0-3 te hebben voor gestaan. Het wordt dus de hoogste tijd die datum weg te poetsen.

SC Cambuur gaat niet alleen naar Nijmegen, er gaan 140 supporters mee. Een flinke groep die net voor dat extraatje kan zorgen dat de ploeg nodig zal hebben. De wedstrijd is voor de thuisblijvers te volgen via het schakelkanaal van Fox Sports en de diverse social media kanalen (Twitter, Facebook, Instagram en Snapchat) van onze club.