058-2963300

Voorbeschouwing SC Cambuur – FC Dordrecht

2 oktober 2014, 10:05

Mooi was het weerzien tussen collega-trainers Marinus Dijkhuizen (Excelsior) en Henk de Jong op Woudestein afgelopen weekend. Met een biertje in de hand bespraken de beide warme predikers van verzorgd, aanvallend voetbal na afloop het 1-1 gelijkspel. Henk de Jong sprak op de persconferentie van de ‘slechtste eerste helft van het seizoen’ van zijn mannen en daar was geen woord aan gelogen. Toch is het een prettige constatering dat zelfs uitwedstrijden waarin het even iets minder loopt niet worden verloren en is de teleurstelling over een mindere wedstrijd na afloop ook een mooi voorbeeld van hoe verwend we eigenlijk zijn geworden in Leeuwarden.

Of het nou de verre reis, het vroege tijdstip (12.30 uur) of misschien toch een lichte onderschatting van de tegenstander was, het ontbrak de mannen van Henk de Jong vooral aan scherpte in het duel tegen Excelsior. Op de 1-0 ruststand (doelpunt van Tom van Weert) was dan ook dan helemaal niks af te dingen.

Pas na rust leken de Leeuwarders wakker en met name het inbrengen van Furdjel Narsingh en Sander van de Streek leverde veel gevaar op. Laatstgenoemde kon al na een paar minuten vrij inkoppen, en ook Martijn Barto kreeg een aantal kansen om iets terug te doen. Het was niet veel later Bartholomew Ogbeche die uit een corner van Albert Rusnák SC Cambuur op gelijke hoogte bracht en daarmee ook meteen de eindstand liet aantekenen: 1-1.

KNVB-Beker
Vorige week in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch bleek ook dat de spelers die net niet bij de eerste elf zitten er prima op staan. Met een compleet nieuw middenveld won SC Cambuur met 0-4 en toonde daarmee aan dat het met de breedte van de selectie ook wel goed zit. Dit is niet alleen prettig bij blessures, maar zeker ook voor de concurrentiestrijd om zo de basisspelers scherp te houden.

Lucas Bijker
Terug van (even) weggeweest is Lucas Bijker. Hij pakte twee gele kaarten in het duel tegen PSV en moest daardoor noodgedwongen het duel tegen Excelsior missen. Aanstaande zaterdag mag hij naar alle waarschijnlijkheid wederom aantreden naast Etiënne Reijnen in het hart van de Leeuwarder defensie.

FC Dordrecht
Hoewel het seizoen nog maar zeven wedstrijden oud is heeft FC Dordrecht toch al heel wat voetbalharten veroverd. Het karakteristieke Stadion ‘De Krommedijk’ is met hulp van talloze vrijwilligers op tijd klaargestoomd voor de Eredivisie en alles doet hier terugdenken aan lang vervlogen tijden.

Ook het voetbal zelf is zeker niet saai om naar te kijken, want de ploeg van trainer Ernie Brandts speelt fris, gedurfd en met veel passie. Dit leverde tot nu toe echter wel meer spektakel op dan punten, want de Dordtenaren vinden zichzelf met vijf punten uit zeven wedstrijden terug op de voorlaatste plaats op de ranglijst.

Van onderschatting kan en mag -zeker na het duel tegen Excelsior- echter geen sprake zijn, en bovendien weten we dankzij onze provinciegenoten van sc Heerenveen hoe lastig een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht kan zijn (1-2).

Alvast een mooi ‘avondje Cambuur’ gewenst!

Voor het duel tussen SC Cambuur en FC Dordrecht zijn (m.u.v. de Noord-tribune) nog enkele kaarten verkrijgbaar. Deze koop je hier in de Online Kaartverkoop of kom langs bij de administratie van het Cambuur Stadion.

Tekst: Ruben Sijtsma
Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.com)