058-2963300

Voorbeschouwing SC Cambuur – FC Groningen

5 november 2015, 15:56

Er zijn veel spreekwoorden en gezegdes die gaan over periodes waarin het even tegenzit, maar geen van allen lijkt de lading te dekken van de ongelukkige fase waarin SC Cambuur momenteel zit. In de nog jonge competitie kregen de geel-blauwen al zeven! penalty’s tegen en aan de blessuregolf lijkt na het wegvallen van Calvin Mac-Intosch maar geen eind te komen. Het is om moedeloos van te worden, maar daar wil hoofdtrainer Henk de Jong niks van weten: ‘De rug rechten en volle bak doorgaan.’

Ziekenboeg
Het waren al drukke tijden voor de medische staf van SC Cambuur, maar na afgelopen zondag is daar nog een ‘patiënt’ bijgekomen. Calvin Mac-Intosch moest in de tweede helft het veld noodgedwongen verlaten en is afgelopen dinsdag met succes geopereerd aan zijn knie. Hij zal zeker tot de winterstop niet meer in actie komen. Ditzelfde geldt voor Berend Schootstra en Marlon Pereira, waarbij het voor laatstgenoemde naar alle waarschijnlijkheid zelfs nog erger is; einde seizoen.

Is er dan helemaal geen goed nieuws wat betreft blessures? Toch wel; Jergé Hoefdraad is op de weg terug en wordt met de dag fitter en daarnaast werken Ogbeche, Heerings en Vytas hard aan hun herstel. Dit drietal zal er zondag nog niet bij zijn, maar met wat geluk kunnen ze na het interlandweekend wel weer aansluiten bij de groep.

Tegenstander FC Groningen
Voor FC Groningen zijn het drukke weken. Vorige week moesten de mannen van Erwin van de Looi nog aantreden in de KNVB-Beker (5-3 verlies tegen FC Utrecht red.) en ook deze week iss er weer een midweeks programma. Het Tsjechische Slovan Liberec komt vanavond voor de Europa League op bezoek in Groningen.

Of het te maken heeft met het volle programma weet niemand, maar dat er een groot verschil zit tussen de prestaties van de Groningers binnens- en buitenshuis is een feit. In de eigen Euroborg is FC Groningen namelijk nog ongeslagen in de Eredivisie en op vreemde bodem pakte het tot dusver slechts één punt (N.E.C. uit, 1-1).

Wedstrijden tussen SC Cambuur en FC Groningen zijn zelden saai en vrijwel altijd doelpuntrijk. In de afgelopen vijf edities van de Derby van het Noorden werd er gemiddeld 3,8 keer gescoord per wedstrijd. De Cambuur-supporter zal met name de twee laatste duels in eigen huis nog niet vergeten zijn. Vorig jaar werd het afgetekend 3-0 en een seizoen eerder werd thuis tegen FC Groningen de eerste overwinning van het seizoen geboekt (4-1). Een herhaling van dat scenario zou beter uitkomen dan ooit.

Alvast een prachtige Derby van het Noorden gewenst!

Nog geen kaartje voor SC Cambuur – FC Groningen? Ga dan naar: http://voetbal.iticketsro.com/sc_cambuur/ en koop je kaartje makkelijk en snel online! Uiteraard kan dit ook gewoon ‘ouderwets’ bij de administratie van het Cambuur Stadion.

Tekst: Ruben Sijtsma
Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.com)