058-2963300

Voorbeschouwing SC Cambuur – FC Groningen

11 september 2014, 9:25

Het zijn mooie tijden om Cambuur-supporter te zijn. Waar we vooraf nog een beetje bevreesd waren voor de op papier lastige start, zijn we geweldig begonnen en staan we met acht punten uit vier wedstrijden op een fantastische vierde plek. Ondertussen is de club net als de afgelopen jaren met succes bezig om stukje bij beetje af te rekenen met de financiële puinhopen uit het verleden en is de sfeer in alle geledingen van de club enorm positief. Aanstaande zondag kan het allemaal nog mooier worden, wanneer FC Groningen (helaas zonder supporters) op bezoek komt in Leeuwarden.

Het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering in het Cambuur Stadion; goed voetbal, spektakel én een knap resultaat. Ook tegen ADO Den Haag waren al deze ingrediënten aanwezig, al had het met iets meer verdedigende scherpte een stuk minder spannend kunnen zijn. Zowel voor en na de rust domineerde SC Cambuur de wedstrijd en was er geen vuiltje aan de lucht, totdat twee slordigheden vlak na rust de wedstrijd 180 graden deed kantelen en ADO Den Haag plots met 1-2 aan de leiding ging.

Een klap die ook de spelers even moesten verwerken zo leek het, maar gesteund door de Twaalfde Man, die dit perfect leek aan te voelen en massaal achter de ploeg ging staan, geschiedde er toch nog gerechtigheid. Eerst was het Erik Bakker die de door Albert Rusnák versierde penalty koelbloedig binnenschoot en even later bepaalde Michiel Hemmen -via een poeier van Lucas Bijker- de eindstand op 3-2.

Transferdeadline
Nu de transfermarkt haar deuren t/m 5 januari 2015 heeft gesloten slapen een hoop Leeuwarders weer een stuk beter. Niemand van de huidige selectie maakte een transfer in de laatste week en omgekeerd vond de Poolse middenvelder Sebastian Steblecki zijn weg naar het Cambuur Stadion.

Terugkijkend op een zomer vol transfergeweld zijn er veel wijzigingen in de selectie, maar mag je toch alvast voorzichtig concluderen dat er veel kwaliteit in de ploeg zit. Ook is er met het aantrekken van Steblecki op alle posities voldoende concurrentie, waardoor iedereen elke dag zijn stinkende best moet doen om een basisplaats te veroveren.

FC Groningen
Toeval of niet; maar de Noordelijke ploegen doen het uitstekend in de Eredivisie tot dusver. FC Groningen staat kort achter PSV fier op de tweede plek en wist twee weken terug zelfs te winnen van landskampioen Ajax.

Dat een hogere klassering echter geen garantie is voor punten werd vorig seizoen bewezen. Ook toen stond FC Groningen een paar trapjes hoger op de ranglijst, maar viel er op de uitslag niks af te dwingen; 4-1. Alles is zondag dus mogelijk in het Cambuur Stadion.

Voor de eerste derby van het seizoen tussen SC Cambuur en FC Groningen zijn nog een aantal kaarten verkrijgbaar. Deze koop je hier in de Online Kaartverkoop: https://sc-cambuur.voetbalticket-shop.nl/web/show/id=99567.

Tekst: Ruben Sijtsma
Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.com)