058-2963300

Voorbeschouwing SC Cambuur – FC Twente

17 september 2015, 10:17

Het is altijd makkelijk om met de beschuldigende vinger naar de arbitrage te wijzen en het is ook altijd vruchtbaarder om de energie te richten op iets wat je wel in eigen hand hebt. Maar toch is het moeilijk om de invloed van de rode kaart en bijbehorende penalty op de wedstrijd tegen PSV te ontkennen. Na een sterke beginfase was de wedstrijd namelijk na de rode prent direct zo goed als afgelopen en moest SC Cambuur opnieuw een nederlaag incasseren. En toch is er als je bedenkt dat SC Cambuur ten opzichte van vorig seizoen ‘slechts’ 3 punten achterloopt (gelet op tegenstanders en niet op aantal wedstrijden) nog altijd geen reden om slecht te slapen.

De quote van de avond kwam afgelopen zaterdag van Henk de Jong, die na afloop van de wedstrijd SC Cambuur – PSV voor de camera van FOX Sports verklaarde dat de wedstrijden tegen topclubs voortaan beter met een penalty kunnen beginnen. Alhoewel met een knipoog is het een haast perfecte samenvatting van de afgelopen wedstrijden van SC Cambuur tegen de grote clubs. Een storm aan reacties en berichten was dan ook het gevolg, en alhoewel zelf ingezet, had diezelfde Henk de Jong afgelopen week weer gelijk: “Er is nu genoeg over gezegd en geschreven, laten we het vanaf nu weer over het voetbal hebben.”

Ritme
De mannen die afgelopen weekend tegen PSV niet in actie zijn gekomen deden maandagavond ritme op in de competitiewedstrijd van de beloften tegen Jong Feyenoord. Liefst 8 jongens van het eerste elftal stonden hier aan de aftrap, waarbij met name de optredens van Byrne en Houtkoop tot vrolijkheid stemden. Eerstgenoemde maakte namelijk voor het eerst sinds zijn blessure in de voorbereiding weer een uur vol en laatstgenoemde maakte een prima goal en bepaalde daarmee de uitslag in Rotterdam op 1-1.

FC Twente
Bij geen club in de Eredivisie is het de afgelopen maanden zo onrustig geweest als bij FC Twente. De club moet vanwege de zorgwekkende financiële situatie flink bezuinigen en heeft daarom noodgedwongen een leger spelers moeten laten gaan. En daar bleef het niet bij. Na een tegenvallende start en aanhoudend gemor onder de supporters moest hoofdtrainer Alfred Schreuder het veld ruimen. Op het moment van schrijven hebben de Tukkers nog geen nieuwe trainer aangesteld.

Onze oud-directeur en huidig CFO van FC Twente Gerald van den Belt hoeft zich dan ook niet te vervelen bij zijn nieuwe werkgever. Hij keert komende zaterdag voor het eerst met zijn nieuwe club terug in Leeuwarden en heeft zijn collega’s ongetwijfeld gewaarschuwd dat het kan ‘spoken’ in het Cambuur Stadion. En dat ‘spoken’ is precies wat de mannen van Henk de Jong nodig hebben om voor het eerst dit seizoen de drie punten in (de hel van) Leeuwarden te houden.

Alvast een mooie voetbalavond en laat je horen!

Tekst: Ruben Sijtsma
Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.com)