058-2963300

Voorbeschouwing SC Cambuur – FC Utrecht

11 maart 2015, 11:09

In het leven van de Cambuur-supporter bestaan er eigenlijk geen saaie weken. Dankzij de keurige overwinning op Heracles konden de degradatiezorgen zo goed als definitief de ijskast in, en leek er een rustige, zorgeloze week aan te komen. Dat liep echter anders; Derby-held Van de Streek verlengde zijn contract, onderzoek wees uit dat Bytyqi dit seizoen niet meer in actie kan komen en na overleg werd besloten dat Meleg per direct terugkeert naar Ajax. Ter afsluiting van deze bewogen week moest SC Cambuur tegen Zwolle ook nog eens de grootste nederlaag van het seizoen incasseren. Saai is anders, en dat zal de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen FC Utrecht gezien de speelstijl van beide ploegen ook ongetwijfeld niet zijn.

Zwolle-uit
Aan de uitwedstrijden in Zwolle zijn in de laatste jaren maar weinig zoete herinneringen overgebleven. De laatste zege dateert alweer van 2005, toen Zimmerman, Pique en Houwing de eindstand op 0-3 bepaalden. Hoe anders was dat afgelopen weekend. Maar liefst zes keer moest keeper Leonard Nienhuis, ondanks een keurige wedstrijd van zijn kant, de bal uit het net vissen.

En dan te bedenken dat er in de eerste helft nog helemaal niks aan de hand was. SC Cambuur had verreweg het meeste balbezit en creëerde ook een aantal prima kansen. De beste was misschien nog wel voor Daniël de Ridder, die een cadeautje van keeper Hahn niet wist te verzilveren. Aan de andere kant liet Zwolle zich van haar effectiefste kant zien door zonder groots te spelen voor rust wel twee keer te scoren.

Na rust koos SC Cambuur vol voor de aanval en was daardoor in de omschakeling zeer kwetsbaar. De thuisclub profiteerde daar in de persoon van Stef Nijland optimaal van en liep uiteindelijk uit naar een 6-1 overwinning. Mikhail Rosheuvel tekende voor het enige Cambuur-doelpunt.

FC Utrecht
Bij collega-volksclub FC Utrecht komen we een aantal bekende gezichten tegen. Zo herkennen we in de verdediging Ramon Leeuwin en op het middenveld is Mark Diemers terug te vinden. Ook op de bank bij de Domstedelingen zit een oude bekende; Rob Alflen. Hij sloot in 2000 zijn actieve voetbalcarrière af bij SC Cambuur.

Voor laatstgenoemde is het de laatste weken genieten als hoofdtrainer van FC Utrecht. Vier keer op rij werd er niet verloren en afgelopen weekend werd het goed presterende AZ zonder pardon met 6 -2 naar huis gestuurd. Een makkelijke avond gaat het dan ook zeker niet worden, maar de mannen van Henk de Jong hebben tegen sc Heerenveen en Heracles Almelo laten zien dat ze in staat zijn om na een minder resultaat in eigen huis de rug te rechten.

Alvast een geweldig mooie voetbalavond gewenst!

Tekst: Ruben Sijtsma
Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.com)