058-2963300
Voorbeschouwing SC Cambuur – Go Ahead Eagles

Voorbeschouwing SC Cambuur – Go Ahead Eagles

15 augustus 2019, 10:48

De verwachtingen zijn in Leeuwarden voorafgaand aan een seizoen altijd hooggespannen, maar dit jaar lijkt er wel extra hoop in de lucht te zitten. Of dat terecht is zal moeten blijken, maar te verklaren is het zeker. Met de terugkeer van Henk de Jong en Sandor van der Heide en de belofte van een Gouden Toekomst (lees: nieuw stadion) zitten er mooie dingen aan te komen. Toch past voorlopig nog even realisme, want het programma in de eerste wedstrijden is loeizwaar en ook morgenavond is de tegenstander niet te onderschatten: het vorig jaar op een haar na gepromoveerde Go Ahead Eagles.

Onze thuisgekomen hoofdtrainer Henk de Jong zei het misschien nog wel het meest treffend, in de aanloop naar het openingsduel tegen De Graafschap. “We hebben er heel veel zin in, maar we zijn geen tovenaars.” Het enthousiasme waar de oefenmeester het over heeft is bij iedereen binnen en rond de club merkbaar, maar wat mag je verwachten als er 15 nieuwe spelers in de selectie zitten, de staf nagenoeg compleet is vernieuwd en de speelstijl wezenlijk anders is dan vorig jaar? Bovendien leert de ervaring dat een aanvallende spelopvatting meer tijd nodig heeft om er in te slijpen dan een behoudende of zelfs verdedigende stijl.

Het was daarom al met al ook niet geheel onlogisch dat er nog veel verbeterpunten te noteren vielen vorige week vrijdag op bezoek bij De Graafschap. En zelfs met dat huiswerk waren er zeker kansen op resultaat. De kopbal van Schouten en de vrije trap op de lat van Maulun zijn daar getuigen van, om nog maar te zwijgen over de bijzonder zwaar gegeven strafschop. Het mag een ultiem voetbal cliché zijn, maar waar is het wel: zonder die penalty is het een andere wedstrijd.

Morgen is het opnieuw een andere wedstrijd en wel tegen een collega-volksclub: Go Ahead Eagles. Een club vergelijkbaar met SC Cambuur met een fanatieke supportersschare en een doorgaans aanvallende spelopvatting. De kans dat het saai gaat worden lijkt op voorhand dan ook haast uitgesloten. De historische resultaten zijn bovendien sterk in het voordeel van SC Cambuur. De laatste overwinning voor de Deventenaren dateert van 2007 en van de 26 onderlinge ontmoetingen in Leeuwarden won SC Cambuur er liefst 17. Allerminst een garantie voor succes, maar toch zeker een hoopgevende statistiek.

Aan Henk de Jong en zijn mannen morgenavond de taak om deze goede traditie voort te zetten en om ook voetballend weer de volgende stap te zetten. Met de trouwe steun van de Twaalfde Man en de kwaliteit die er onmiskenbaar in de groep zit moet dit wel een spraakmakende voetbalavond opleveren.

Alvast heel veel plezier bij het eerste Avondje Cambuur van het seizoen!
____________

Nog geen kaartje voor het duel tussen SC Cambuur en Go Ahead Eagles? Zo kun je er bij zijn:

Seizoenkaart: www.cambuurseizoenkaart.nl
Losse kaart: www.cambuurkaarten.nl

Foto: www.cambuurimages.nl