058-2963300

Voorbeschouwing SC Cambuur – Heracles Almelo

26 februari 2015, 14:40

Dat de ene week de andere niet is werd in de laatste wedstrijden nog maar eens onderschreven door de mannen van Henk de Jong. Waar er twee weken terug nog op grandioze wijze met 2-1 werd gewonnen van sc Heerenveen in de Friese Derby was daar afgelopen weekend tegen NAC Breda weinig van terug te zien. Hoofdtrainer Henk de Jong vatte de avond waarin met 2-1 werd verloren van het geplaagde NAC misschien nog wel het meest treffend samen: “Het was gewoon een klote avond, er waren teveel jongens die hun niveau niet haalden.”

Avondje NAC  
En dat terwijl de avond nog wel zo goed begon. In de eerste twintig minuten in het Rat Verlegh Stadion was SC Cambuur namelijk oppermachtig. Met veelvuldig balbezit en fraaie combinaties was het wachten op de voorsprong, maar die kwam er niet. Al was de van een schorsing teruggekeerde Bartholomew Ogbeche vlak voor rust dichtbij met een kopbal op de paal.

Na rust was er een heel ander spelbeeld te zien. Het NAC Breda van Robert Maaskant stroopte de mouwen op en kwam met veel strijd en beleving steeds beter in de wedstrijd. Na een fout van Bakker op het middenveld kon Tighadouini na ruim een uur spelen profiteren; 1-0. Vlak voor tijd werd het nog erger; het was opnieuw Tighadouini die in de omschakeling genadeloos toesloeg en de 2-0 liet aantekenen. De eretreffer van Ogbeche in de blessuretijd was daardoor alleen nog voor de statistieken.

El Makrini
Het goede nieuws uit de ziekenboeg is dat aanvoerder Mohamed El Makrini op de weg terug is en hoogstwaarschijnlijk aanstaande zaterdag weer minuten kan gaan maken. Hij liep een blessure op in het duel tegen sc Heerenveen en moest daardoor het uitduel tegen NAC Breda nog noodgedwongen voorbij laten gaan.

Heracles-thuis
Waar bij SC Cambuur na het verlies tegen NAC een driepunter zeer welkom is, is het voor Heracles bijna een noodzaak. De Almeloërs vinden zichzelf na vierentwintig wedstrijden terug op de zestiende stek, en dat is geen plek om te benijden. De nummer zestien van de ranglijst is namelijk na het seizoen verplicht om in de Play-Offs te strijden voor lijfsbehoud.

Al zullen de Heraclieden de afgelopen weken wel vertrouwen hebben getankt, want in de laatste twee duels werd er niet verloren. Sterker nog; van Feyenoord werd in eigen huis knap gewonnen (2-0) en afgelopen weekend werd een punt gepakt tegen FC Utrecht (1-1).

Hoopgevend voor iedereen die SC Cambuur een warm hart toedraagt zijn de statistieken van de gespeelde wedstrijden tussen beide clubs. De laatste twee ontmoetingen in Almelo werden door de mannen van Henk de Jong in winst omgezet (0-3 en 0-1 red.) en vorig seizoen was er in Leeuwarden geen vuiltje aan de lucht: 2-0. Een voortzetting van deze lijn zou betekenen dat handhaving met dan nog negen wedstrijden te gaan al rustgevend dichtbij is.

Voor het duel tussen SC Cambuur en Heracles Almelo zijn met uitzondering van de Noord-tribune nog kaarten verkrijgbaar. Je koopt ze hier in de Online Kaartverkoop of kom langs bij de administratie van het Cambuur Stadion.

Tekst: Ruben Sijtsma
Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.com)