058-2963300
Voorbeschouwing SC Cambuur – Jong Ajax

Voorbeschouwing SC Cambuur – Jong Ajax

2 december 2016, 14:10

“Het is weer leuk om supporter van SC Cambuur te zijn”, schreef een supporter na de 0-3 overwinning van afgelopen maandag op Twitter. Noem het sterk aangezet of zelfs pathetisch, toch is het een behoorlijk treffende omschrijving van de algehele stemming rondom de club. De meer dan verdiende overwinning op Telstar was namelijk alweer de vierde driepunter op rij en dankzij deze sterke reeks is het verschil met nummer vier Almere City nog maar drie punten. Hoopgevende cijfers voor het duel van vanavond tegen Jong Ajax, maar precies daar schuilt ook het gevaar. 

Heer en meester tegen Telstar
Het is niet veel ploegen in de Jupiler League gegeven om een uitwedstrijd op een dermate overtuigende wedstrijd te winnen als SC Cambuur afgelopen maandag deed. Niet alleen de uitslag (0-3) was indrukwekkend, met name de controle die de mannen van Hulshoff en Slot negentig minuten lang hadden was bijzonder te noemen. De thuisclub uit Velsen-Zuid kwam niet verder dan wat opportunistische schoten uit de tweede lijn en mocht zelfs niet klagen met maar drie tegendoelpunten.

Topschutter Van de Streek
De derde treffer in het uitduel tegen Telstar werd na goed voorbereidend werk van Djavan Anderson gemaakt door Sander van de Streek. Het was alweer de negende treffer van het seizoen voor de middenvelder annex aanvaller. Hierdoor is hij inmiddels opgeklommen tot de gedeeld derde plaats op de topscoorders-ladder van de Jupiler League.

Jong Ajax
Van alle beloften teams die actief zijn in de Jupiler League presteert Jong Ajax tot op heden het best. De Ajacieden vinden zichzelf momenteel terug op de derde plaats, op slechts vier punten van koploper VVV-Venlo.

De ploeg van Marcel Keizer is bovendien bezig aan een sterke reeks. Van de afgelopen vier wedstrijden werden er namelijk drie gewonnen en werd er één keer gelijkgespeeld. Al moet ook worden geconstateerd dat de prestaties in uitwedstrijden iets minder zijn dan op het eigen De Toekomst. Van de zeven wedstrijden buitenshuis won Jong Ajax er namelijk ‘maar’ twee.

Aan SC Cambuur vanavond de schone doch niet eenvoudige taak om dit aantal niet op te laten lopen en de uitstekende reeks (en ongeslagen status in eigen stadion) voort te zetten.

Een fantastische voetbalavond gewenst!

Tekst: Ruben Sijtsma
Foto: www.dijksfotografie.com