058-2963300

Voorbeschouwing SC Cambuur – NAC Breda

4 december 2014, 11:53

Geen tegenstander komt op een koude winteravond graag naar het Cambuur Stadion. De ontlading in het AZ-kamp na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Higler was dan ook groot. In het zadel geholpen door een -overigens terechte- strafschop pakte namelijk niet SC Cambuur, maar AZ de drie punten. Een teleurstellend resultaat voor de mannen van Henk de Jong, maar ook zeker niet meer dan dat. Aanstaande zaterdag tegen NAC Breda kan het totaal bij een overwinning na 15 wedstrijden op 23 punten worden gezet, en daar had iedereen met een geel-blauw hart vooraf voor getekend.

SC Cambuur – AZ
Even mooi als onredelijk was de grote teleurstelling onder de Cambuur-supporters na het met 0-2 verloren duel tegen AZ. Qua voetbal en resultaat was het de afgelopen anderhalf jaar een ongekende weelde, en dus was het slikken na een mindere wedstrijd en dito resultaat. Deze teleurstelling maakte overigens al snel weer plaats voor realisme, want met een begroting van ongeveer 7 miljoen euro verliezen van een club die het viervoudige te besteden heeft is zeker geen schande. Sterker nog; volgens de wetten van de logica is 0-2 zelfs een ‘normale’ uitslag.

Toegegeven, het duel tussen SC Cambuur en AZ was zeker niet groots te noemen. Wel was het meeste balbezit voor de thuisploeg, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Ook het AZ van trainer van John van den Brom werd amper gevaarlijk, maar zij kwamen door een benutte penalty van Gudelj wel op voorsprong en met het type voetbal van de Alkmaarders zodoende in een zetel.

In het tweede bedrijf werd het aanvallende wisselen van onze hoofdtrainer nu eens en keer niet beloond. SC Cambuur wist de AZ-muur niet af te breken, wat de bezoekers andersom in de omschakeling wel meerdere keren lukte. Uit één van de kansen die dit opleverde tekende Gudelj uiteindelijk voor de 0-2 eindstand.

Blessures & Schorsingen
Of Furdjel Narsingh, die op de wedstrijddag afhaakte voor het duel tegen AZ, er zaterdag wel bij kan zijn is nog maar de vraag. De rappe buitenspeler kampt met een gevoelige hamstring en kan hier gezien zijn blessuregeschiedenis geen risico mee nemen. Wel weer van de partij is topschutter Bartholomew Ogbeche. Zijn schorsing van één duel zit er op en dus kan Henk de Jong weer een beroep doen op de Nigeriaanse spits.

NAC Breda
Net als SC Cambuur is ook NAC een club van het volk en dus is het zelden saai te noemen. Deze vlieger gaat ook zeker op voor de huidige situatie in Breda. Financieel heeft de club het moeilijk en sportief gaat het ook minder voor de wind als gehoopt. Als gevolg hiervan moest trainer Nebojša Gudelj al in oktober het veld ruimen. Maar ook zijn opvolger, Eric Hellemons, heeft het niet makkelijk.

Zo staat NAC op een zorgelijke zeventiende plek en moest het afgelopen weekend opnieuw een bittere pil slikken toen in eigen huis met 1-5 verloren werd van FC Utrecht. Voor beide ploegen is het kortom een uitgelezen wedstrijd om de zure nasmaak van een week eerder weg te spoelen en zo -nog belangrijker- uitstekende zaken te doen op de ranglijst.

Alvast een mooi ‘Avondje Cambuur’ gewenst!

Er zijn nog enkele kaarten te koop voor het duel tussen SC Cambuur en NAC Breda. Je koopt ze hier in de Online Kaartverkoop of kom langs bij de administratie van het stadion.

Tekst: Ruben Sijtsma
Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.com)