058-2963300

Voorbeschouwing SC Cambuur – PEC Zwolle

25 februari 2016, 13:32

De doorgewinterde Cambuur-supporter heeft al voor talloze hete vuren gestaan, waarvan een aantal zeker niet onderdoen voor de huidige. En deze ervaringswijze supporter weet ook het op zijn minst niet helpt om -hoe menselijk ook- te zeuren, klagen en terneergeslagen te zijn. Want alhoewel we er niet goed voor staan en lijfsbehoud soms ver weg lijkt is er in deze fase maar één ding waar de club, staf en spelers bij gebaat zijn: onvoorwaardelijke steun. Alleen dan kunnen de geel-blauwe troepen onder aanvoering van de nieuwe trainer Marcel Keizer de weg omhoog inslaan.

Debuut Marcel Keizer
Afgelopen zaterdag in het duel tegen FC Twente zat Marcel Keizer voor het eerst als hoofdtrainer op de bank van SC Cambuur. Keizer (47) speelde bijna 300 wedstrijden in het geel-blauw en was vorig seizoen nog actief als technisch manager. Het werd niet het gehoopte debuut voor de geboren Badhoevedorper, al was er in de eerste 25 minuten nog helemaal niks aan de hand en kregen Van Veen en Van de Streek kansen om SC Cambuur op voorsprong te zetten.

Het verhaal van daarna is bekend. Met persoonlijke fouten hielp SC Cambuur de Tukkers in de wedstrijd en werd het uiteindelijk 3-0. Na afloop bleef Keizer echter strijdvaardig. “Ik heb het net ook tegen de jongens in de kleedkamer gezegd. We hebben deze wedstrijd dan wel verloren, maar de competitie nog lang niet.”

Monteiro afwezig
Middenvelder Jamiro Monteiro zal er zaterdag niet bij zijn tegen PEC Zwolle. Hij kreeg in het duel tegen FC Twente de rode prent te zien van scheidsrechter Lindhout. Club en speler accepteerden afgelopen maandag het schikkingsvoorstel van de KNVB om Monteiro voor één duel te schorsen.

Gasten uit Zwolle
Sinds het kampioenschap en bijbehorende promotie in het seizoen 2011/2012 lijkt het niet op te kunnen voor de Zwollenaren. Steevast zijn de Blauwvingers te vinden in de middenmoot en werden als klap op de vuurpijl de KNVB-Beker en Johan Cruijff Schaal aan de palmares toegevoegd. Ook dit seizoen presteert PEC weer naar behoren. Momenteel staat de ploeg van trainer Ron Jans op de negende stek, met maar drie punten achterstand op de nummer vier.

Saai zijn de wedstrijden tussen SC Cambuur en PEC Zwolle eigenlijk nooit. Niet alleen vallen er in de onderlinge duels veel doelpunten, ook lijkt het wat punten betreft stuivertje wisselen. In de competitie is het namelijk de laatste jaren steevast de thuisclub die de drie punten bij mag schrijven. Een prima traditie om in stand te houden en de broodnodige punten in Leeuwarden te houden.

Alvast een grandioze voetbalavond gewenst!

Voor het duel tussen SC Cambuur en PEC Zwolle zijn nog voor elke tribune kaarten verkrijgbaar. Je koopt ze hier online of kom langs bij de administratie van het Cambuur Stadion. 

Tekst: Ruben Sijtsma
Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.com)