058-2963300

Voorbeschouwing SC Cambuur – PEC Zwolle

18 december 2014, 9:35

Even waren er wat kopzorgen bij de Cambuur-supporters, want twee keer op rij in eigen huis verliezen, dat zijn we niet meer gewend in Leeuwarden. SC Cambuur zou in een ‘mindere fase’ terecht zijn gekomen werd gezegd, maar niets is minder waar. Uit bij directe concurrent Go Ahead Eagles werden drie zeer waardevolle punten opgehaald en afgelopen dinsdag voetbalden de mannen van Henk de Jong zich ook nog eens naar de laatste acht in het bekertoernooi. En dus kan het zomaar eens een geweldig voetbaleinde van het kalenderjaar worden.

Winst in Deventer en Almelo
Het meest bemoedigende aan de twee overwinningen is -behalve de punten en plek in de kwartfinale- de manier waarop deze zeges werden geboekt. Vorig weekend tegen Go Ahead Eagles had SC Cambuur de totale controle en werd er weinig tot niks weggegeven op een moeilijk bespeelbaar veld. De bekerwedstrijd tegen Heracles was zo mogelijk nog beter. Zelfs na de rode kaart van Lucas Bijker bleef SC Cambuur relatief gemakkelijk overeind en swingde het voetballend gezien weer als vanouds.

Vorig jaar gingen we als SC Cambuur de kerstdagen in met 16 punten uit 18 wedstrijden. Dit jaar zitten we er met kerst een stuk warmer bij. Nu al staat het puntentotaal van de mannen van De Jong op 23 punten en doen we zoals gezegd nog volop mee in de strijd om de KNVB-Beker. En dat is niet alleen goed nieuws voor de penningmeester, in het bekertoernooi weet je nooit waar het kan eindigen.

Winterstop
Wel is de kans groot dat SC Cambuur deze winter wat verliezen zal moeten incasseren. Algemeen directeur Gerald van den Belt kondigde afgelopen week zijn door iedereen gegunde vertrek aan naar FC Twente en waar bijvoorbeeld Albert Rusnák na de winter speelt is op het moment van schrijven voor iedereen nog een vraagteken.

PEC Zwolle
Het lijkt de laatste jaren niet op te kunnen in Zwolle. Sinds het kampioenschap en bijbehorende promotie in het seizoen 2011/2012 verovert de Zwolse club de Nederlandse voetbalharten met leuk en verzorgd voetbal.

De beloning hiervoor kwam vorig seizoen, toen de Zwollenaren in de bekerfinale landskampioen Ajax met 5-1 versloegen en zo ‘de dennenappel’ mochten toevoegen aan de prijzenkast. Begin dit seizoen werd opnieuw gewonnen van Ajax en mocht de Johan Cruijff Schaal ook mee naar Zwolle.

Dit seizoen doet de ploeg van de sympathieke trainer Ron Jans het wederom boven verwachting. Met zes punten meer dan SC Cambuur is PEC terug te vinden op een knappe derde plek.

In de laatste vier wedstrijden tussen SC Cambuur en PEC Zwolle ging de winst telkens naar de thuisspelende ploeg. Die traditie voortzetten zou een geweldig einde zijn van het toch al ongekend mooie jubileumjaar.

Alvast veel plezier bij de laatste (thuis)wedstrijd van het jaar!

Voor het duel tussen SC Cambuur en PEC Zwolle zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Je koopt ze bij de administratie van het Cambuur Stadion of hier in de Online Kaartverkoop.

Tekst: Ruben Sijtsma
Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.com)