058-2963300

Voorbeschouwing SC Cambuur – PSV

21 januari 2015, 15:40

Het zijn de weken van de waarheid voor SC Cambuur. De komende periode wordt meer nieuws verwacht omtrent de (ver)nieuwbouw van het Cambuur Stadion en het wedstrijdprogramma liegt er bovendien niet om. De eerstvolgende tegenstanders zijn PEC Zwolle (beker), FC Twente, Vitesse, Feyenoord en sc Heerenveen, en aanstaande zaterdag komt koploper PSV ook nog eens op bezoek in Leeuwarden. Een op papier lastige reeks, maar ook een uitgelezen mogelijkheid om het tot dusver geweldige seizoen nog wat meer glans te geven.

Eerste punt in 2015
Het voetbaljaar 2015 begon voor SC Cambuur bepaald niet zoals gehoopt. Al binnen een minuut moest het namelijk een tegentreffer incasseren in het uitduel tegen ADO Den Haag. Het was Mike van Duinen die oog in oog met Nienhuis niet faalde en de 1-0 liet aantekenen.

Een ideaal scenario voor de Hagenezen, die daardoor achterover konden leunen en proberen om in de omschakeling toe te slaan. SC Cambuur bleef echter rustig en toonde veerkracht. Een mislukt afstandsschot van Mac-Intosch kwam in de voeten terecht van Ogbeche, die koel bleef en met een simpele schuiver de 1-1 lieten aanteken.

Lang konden de mannen van Henk de Jong niet genieten van de gelijkmaker. Ietwat gelukkig kreeg Alberg de bal in de voeten en haalde verwoestend uit; 2-1. Gezien de verhoudingen op het veld en het percentage balbezit (28 % -72 %) een harde realiteit.

Gelukkig was er uiteindelijk toch nog sprake van gerechtigheid, want topschutter Bartholomew Ogbeche kopte uit een voorzet van Marlon Pereira de 2-2 eindstand op het scorebord.

Koploper PSV
Net als in Leeuwarden zaten de voetballiefhebbers in Eindhoven er ook warmpjes bij in de winterstop. PSV gaat namelijk fier aan de leiding in de Eredivisie en het vertrouwen in het PSV-kamp is groot. Sterkhouders als Memphis Depay en Georginio Wijnaldum bleven afgelopen zomer de club trouw met maar één doel; kampioen van de Eredivisie worden.

Tot dusver liggen de Eindhovenaren goed op schema, want het verschil met nummer twee Ajax is nog altijd vier punten. Ook afgelopen weekend boekte de ploeg van trainer Philip Cocu een overwinning. In Arnhem werd het lastige uitduel tegen Vitesse met 0-1 gewonnen.

In officieel verband lukte het SC Cambuur bovendien nog nooit om van PSV te winnen. De hoogste tijd om daar verandering in te brengen.

Alvast veel plezier bij het uitverkochte duel tussen SC Cambuur en PSV!

Tekst: Ruben Sijtsma
Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.com)