058-2963300

Voorbeschouwing SC Cambuur – Vitesse

2 februari 2015, 16:30

Hoe onrechtvaardig sport, en voetbal in het bijzonder, soms kan zijn werd vorige week nog maar eens bewezen in Leeuwarden. Eerst overklaste SC Cambuur de koploper, drie dagen later speelde het de bekerhouder van de mat en afgelopen weekend had het recht op een punt in de uitwedstrijd tegen Twente. Maar alsof de goden er mee spelen staan de mannen van Henk de Jong na deze drukke week wel met lege handen. Gelukkig volgen de wedstrijden zich in hoog tempo op en krijgt de ploeg aanstaande woensdag alweer de kans om zichzelf nu wel te belonen voor het prima spel.

FC Twente – SC Cambuur
Op basis van de wedstrijd was de nederlaag in Enschede niet de pijnlijkste van de drie, maar gezien het late tijdstip waarop de winnende treffer viel kwam de klap wel degelijk hard aan. De blessuretijd was namelijk al verstreken toen Ebecilio de trekker overhaalde en de mannen van Henk de Jong met een kater naar huis stuurde.

Het mooiste compliment en de bevestiging van de gestegen reputatie in den lande was misschien nog wel de spelopvatting van de Tukkers. Waar je zou verwachten dat een club van dergelijke omvang in eigen huis het spel zou maken, lieten de mannen van trainer Alfred Schreuder het initiatief aan de gasten uit Leeuwarden.

De 1-1 stand die na negentig minuten door doelpunten van Tapia en Barto op het scorebord stond was dan ook zeker op zijn plaats geweest. Het mocht echter niet zo zijn, want diep in de extra tijd kreeg SC Cambuur alsnog een treffer en dus een zuur verlies om de oren.

Vitesse
Ook de gasten van woensdag uit Arnhem hadden de afgelopen weken het geluk niet aan hun zijde. De ploeg van trainer Peter Bosz speelt steevast goed en vermakelijk voetbal, creëert volop kansen, maar krijgt net zo vaak de deksel op de neus. Al werd deze ban afgelopen zondag verbroken toen de Arnhemmers in eigen huis met 1-0 wonnen van landskampioen Ajax.

De editie van vorig seizoen tussen SC Cambuur en Vitesse zal de fanatieke supporter nog vers in het geheugen liggen. In een waar spektakelstuk wonnen de geel-blauwen met 4-3 en stelde zo op spectaculaire wijze handhaving, en dus een langer verblijf in de Eredivisie, veilig. Laten we voor het duel van dit jaar hopen op net zoveel spektakel en een even bevredigend resultaat.

Alvast een mooie voetbalavond gewenst!

Voor het duel tussen SC Cambuur en Vitesse zijn nog kaarten verkrijgbaar. Deze koop je hier in de Online Kaartverkoop of kom langs bij de administratie van het Cambuur Stadion.

Tekst: Ruben Sijtsma
Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.com)