058-2963300

Voorbeschouwing SC Cambuur – Willem II

14 mei 2015, 15:45

Het mag dan voelen alsof we pas ergens halverwege de competitie zijn, aanstaande zondag staat toch echt alweer de allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen 2014/2015 op het programma. Waar er volgens de heren analytici niets meer op het spel staat zal iedereen daar in het Cambuur-kamp toch net iets anders over denken. Zondag tegen Willem II kan niet alleen het succesvolste (Eredivisie-)seizoen ooit op passende wijze worden afgesloten, ook is de stand op de ranglijst bepalend bij de verdeling van de tv-gelden en dus is een overwinning in meerdere opzichten een fijne opsteker.

Afscheid vertrekkende spelers en stafleden
Het lot van een club met bescheiden middelen is dat er elk seizoen veel wisselingen plaatsvinden in de selectie en dat zal komende zomer bij SC Cambuur niet anders zijn. Na afloop van het duel tegen Willem II zal er (voorlopig) afscheid worden genomen van elf selectiespelers en twee stafleden. De meest opvallende naam bij de vertrekkende spelers is misschien wel die van Mohamed El Makrini. De aanvoerder van SC Cambuur is na vier prachtige jaren naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Ook onder andere Wout Droste, Lucas Bijker, Mart Dijkstra en Michiel Hemmen zullen na meerdere jaren bij de club afzwaaien.

Siepie
De vier dienstjaren van El Makrini steken echter schril af bij het aantal van materiaalman Siepie Lijzenga. Lijzenga was maar liefst 28 jaar actief voor SC Cambuur en gaat na vandaag genieten van een welverdiend pensioen. Als eerbetoon aan Siepie worden alle supporters verzocht om bij minuut 28 op te staan en te applaudisseren voor Siepie. Uiteraard wordt ook na afloop van de wedstrijd uitgebreid stilgestaan bij het vertrek van Siepie en de andere vertrekkende spelers en stafleden.

Tegenstander Willem II
SC Cambuur en Willem II worden dit seizoen vaak in één adem genoemd als het gaat om clubs die boven hun mogelijkheden presteren en dat ook nog eens doen met goed en attractief voetbal.

Qua punten ontlopen beide clubs elkaar dan ook niet veel. Willem II staat momenteel op de negende plek, met evenveel punten als bekerwinnaar FC Groningen. Daarmee hebben de Tilburgers twee punten meer dan nummer tien SC Cambuur, wat betekent dat de wedstrijd van aanstaande zondag gaat bepalen wie gaat eindigen in het linker rijtje.

Onze mannen zullen het dan wel beter moeten doen dan in de afgelopen jaren in de thuiswedstrijden tegen Willem II. De laatste thuisoverwinning op de tricolores dateert alweer van april 1993 (3-1). De hoogste tijd om daar verandering in te brengen en het geweldige seizoen op een mooie manier af te sluiten.

Alvast heel veel plezier bij het laatste duel van dit seizoen!

Tekst: Ruben Sijtsma
Foto: Henk Jan Dijks (www.dijksfotografie.com)