058-2963300
Dennis Haar: “We gaan knokken voor iedere meter zondag”

Dennis Haar: “We gaan knokken voor iedere meter zondag”

29 april 2022, 16:17

Na dagen, zo niet weken van aftellen en voorbeschouwen is het dan overmorgen eindelijk zover: de return van De Friese Derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur. Gesteund door een uitverkocht uitvak met twaalfhonderd SCC-ers gaan de geel-blauwen in het Abe Lenstra Stadion op jacht naar een zeer gewenste overwinning en eeuwige roem. Interim-hoofdtrainer Dennis Haar laat zijn licht schijnen over het even beladen als bijzondere affiche.

Tijdens het vaste wekelijkse praatje met de pers mocht de oefenmeester allereerst de altijd terugkerende vraag wat betreft de fitheid van de selectie beantwoorden. Haar: “Het mag geen verrassing heten dat Tom Boere, Alex Bangura en Maxim Gullit er niet bij zijn zondag. In het geval van eerstgenoemde komt de wedstrijd tegen sc Heerenveen nog net iets te vroeg. Wat betreft zijn terugkeer bij de wedstrijdselectie mikken we op volgende week.”

“Daarnaast missen we natuurlijk Sekou Sylla vanwege zijn schorsing en ik zal er niet omheen draaien: David Sambissa zal de vacante positie op linksachter daardoor gaan invullen.” En wie gaat er het doel verdedigen tijdens De Friese Derby: de van een blessure teruggekeerde Sonny Stevens of Pieter Bos? Haar: “Daar hebben we al technische staf nog geen besluit over genomen en hiermee zullen we wachten tot na afloop van de laatste training voor het duel.”

Daarover gesproken, hoe kijkt Haar aan tegen de aanloop naar de clash? “Als groep hebben we beelden uit het verleden bekeken, waarin de sentimenten die rond deze wedstrijd spelen kraakhelder naar voren komen. En dan hebben we morgen ook nog de afsluitende training in het stadion met de supporters en de wedstrijddag zelf. Die hele entourage zorgt voor het laatste zetje in de juiste richting en een ding is zeker: we gaan knokken voor iedere meter zondag.”

Tot slot werd ook opponent Heerenveen besproken door Haar. “Ik heb begrepen dat ze in de voorbije weken een iets ander spelopvatting zijn gaan hanteren ten opzichte van eerder dit seizoen. Natuurlijk hebben we dat systeem goed geanalyseerd en gekeken waar voor ons de kansen en bedreigingen liggen. Uiteindelijk zal aan de hand van vorm van de dag en de uitvoering van de geschetste plannen worden uitgemaakt wie het duel naar zich toe zal trekken.”

Op het vroege tijdstip van 12.15 uur wordt de clash tussen sc Heerenveen en SC Cambuur zondag in gang gefloten door scheidsrechter Bas Nijhuis. Voor de thuisblijvers en degenen die geen kaart hebben weten te bemachtigen voor het uitvak is het duel zoals altijd rechtstreeks te volgen via de tv (ESPN 2) en radio (Omrop Fryslân). Daarnaast is ook het mediateam van de club aanwezig en doen zijn via Twitter (@SCCambuurLwd) live-verslag.

Foto: www.dijksmedia.nl