058-2963300
Henk de Jong: “we moeten wel reëel blijven met z’n allen”

Henk de Jong: “we moeten wel reëel blijven met z’n allen”

12 augustus 2022, 15:29

Een karrenvracht aan kansen, maar wonder boven wonder geen treffers en mede daardoor ook geen punten. En dus zat er voor SC Cambuur na de seizoensopening tegen Excelsior (0-2) niets anders op dan de focus snel te verleggen naar het volgende duel in competitieverband. In speelronde 2 van het nog prille Eredivisieseizoen nemen Henk de Jong en zijn mannen het morgen buitenshuis op tegen FC Utrecht en met de hoofdtrainer blikken we gewoontegetrouw vooruit.

Ondanks de tropische hitte konden spelers en staf zich, mede dankzij een vroegere start van de oefensessies, optimaal voorbereiden op het treffen in de Domstad. De Jong daarover: “Qua intensiteit zijn we eergisteren nog voluit gegaan en hebben we met wedstrijdintensiteit getraind. Of we daarbij ook een aantal dingen anders hebben gedaan? Ja, dat dat hebben we zeker en de kans is ook groot dat dit morgen terug te zien zal zijn in de basisopstelling.”

“Daarnaast hebben we sinds woensdag Sai van Wermeskerken tot onze beschikking en daar zijn we uiteraard blij mee. Zowel verdedigend als aan de bal brengt Sai de nodige nieuwe impulsen en in principe is hij klaar om minuten te maken. Dat laatste geldt helaas nog niet voor Silvester van de Water en we hopen dat hij maandag weer volledig kan aansluiten bij de groep. Of hij daarna tegen Fortuna Sittard kan plaatsnemen op de bank is nog even afwachten.”

De onfortuinlijke nederlaag tegen Excelsior zorgde logischerwijs voor teleurstelling onder de achterban, maar de toon daarvan was hier en daar wel heel scherp, zo was ook de oefenmeester opgevallen. “We moeten wel reëel blijven met z’n allen en beseffen dat we qua mogelijkheden nog steeds bij de onderste drie clubs van de Eredivisie horen. Er heerst momenteel een negativiteit die niet gepast is en ons ook niks gaat brengen. Kritisch zijn mag natuurlijk altijd, maar we moeten het wel met z’n allen doen en als we er dit seizoen in blijven dan zijn we kampioen geworden, dat is hoe het er voor staat.”

De Jong is nog niet klaar met zijn welgemeende betoog: “We hebben de steun van onze supporters ook dit jaar weer keihard nodig, want anders gaan we met z’n allen kopje onder. Rechtstreekse handhaving is het enige wat telt dit seizoen en natuurlijk kan en moet ons spel nog stukken beter. Wat dat aan betreft hebben we tegen FC Utrecht een mooie kans om ons te laten zien en voor een resultaat te gaan. Een prachtige tegenstander in een prachtige ambiance. Laat maar komen, ik heb er in ieder geval veel zin in!”

De aftrap van FC Utrecht – SC Cambuur is morgenavond om klokslag 20.00 uur en het duel staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank. Vanuit het uitvak van de Galgenwaard zullen 349 SCC-ers de geel-blauwen steunen in de jacht op een overwinning. Het treffen is  voor de afwezigen in de Domstad daarnaast rechtstreeks te volgen via de tv (ESPN 1), de radio (Omrop Fryslân) en het liveverslag op ons Twitter-account (@SCCambuurLwd).

Foto: www.dijksmedia.nl