058-2963300
Weekendoverzicht Jeugdopleiding SC Cambuur: twee zeges, een gelijkspel en een nederlaag

6 mei 2024, 9:00

Alle jeugdteams van SC Cambuur kwamen afgelopen weekend in actie. Het leverde twee zeges, een gelijkspel en een nederlaag op. Hieronder lees je er alles over.

SC Cambuur O21 – N.E.C. Nijmegen O21 (3-1)
Na twee vrije weekenden stond er voor SC Cambuur O21 een thuiswedstrijd op het programma. In het Cambuur Stadion deed de ploeg van trainer Rik Reinsma uitstekende zaken door N.E.C. Nijmegen O21 met 3-1 te verslaan.

Nadat Daan Reiziger in de openingsfase de Leeuwarders op de been hield door een paar knappe reddingen te verrichten, tekende Wiebe Kooistra voor het openingsdoelpunt. SC Cambuur O21 kwam in de tweede helft beter voor de dag en dit leidde tot een uitbreiding van de score via Vincent Pichel en Sven Dijkstra. N.E.C. O21 deed in de slotfase nog wat terug, maar de zege kwam niet in gevaar voor de geel-blauwen.

SC Cambuur O18 – Sparta Rotterdam O18 (0-4)
SC Cambuur O18 moest aantreden tegen een van hoogvliegers van de competitie: Sparta Rotterdam O18. De bezoekers uit Zuid-Holland bleken een maatje te groot en wonnen de wedstrijd met 0-4.

Sparta Rotterdam O18 kwam vlak voor rust op voorsprong en prikte er na rust nog drie bij. Aankomende zaterdag wacht voor SC Cambuur O18 in de vorm van ADO Den Haag O18 de volgende uitdaging. Een week later wordt het seizoen afgesloten met een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven O18.

SC Cambuur O16 – SC Buitenveldert O16 (2-2)
Waar SC Cambuur O16 eerder dit seizoen zijn meerdere moest erkennen in SC Buitenveldert O16 en met 3-1 verloor, was de tweede ontmoeting meer in balans. De wedstrijd, die in Rottevalle werd gespeeld, eindigde zaterdag in een 2-2 gelijkspel.

SC Cambuur O16 toonde veerkracht tegen het fysiek sterke SC Buitenveldert O16 door zich terug te knokken van een 2-0 achterstand. In de laatste tien minuten trokken de geel-blauwen de score gelijk via Damian Westerhof (vrije trap) en Adel Boufennara (intikker). Een terechte uitslag die de ontwikkeling laat zien die het team de afgelopen maanden heeft doorgemaakt.

SC Cambuur O14 – FC Emmen O14 (8-1)
Het kampioenschap is weer een stapje dichterbij voor SC Cambuur O14. De jongens van Matthias Frankema verstevigden de eerste plaats in de competitie door FC Emmen O14 met grote cijfers opzij te zetten: 8-1.

Voor rust waren Lennard Hutten, Boaz Kingma en Jort Faasse trefzeker. Daarnaast maakte FC Emmen O14 een eigen doelpunt, waardoor de ruststand 4-0 was. In de tweede helft kwamen de goals van Roy de Boer, Hylke Wiersma, Kingma en Quinthen de Boer. FC Emmen O14 maakte tussendoor een eretreffer.

SC Cambuur O14 komt dit seizoen nog twee keer in actie en heeft goede papieren om kampioen te worden. Op zaterdag 18 mei staat een uitwedstrijd tegen DVS ’33 Ermelo en vervolgens een thuisduel met CSV Apeldoorn op het programma.

SC Cambuur O12 – De Graafschap O12
Op de vroege zaterdagavond stond voor SC Cambuur O12 een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap op het menu. Het duel werd in twee blokjes van acht tegen acht en vervolgens twee blokjes van elf tegen elf op groot veld gespeeld.

Mooie acties, geblokte schoten en veel doelpunten: er gebeurde van alles tijdens de wedstrijd. Het was uiteindelijk De Graafschap dat de meeste goals maakte, maar alle jongens hebben in veel leerzame situatie kunnen oefenen.