Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: drie zeges en één nederlaag

12 maart 2024, 16:06

Voor alle jeugdteams van SC Cambuur stond afgelopen zaterdag een competitiewedstrijd op het menu. Waar O21 de derde opeenvolgende zege boekte, versloeg O14 voor de tweede keer op rij een directe concurrent. Ook O18, O16 en O12 kwamen in actie. Hieronder lees je er alles over.

SC Cambuur O21 – PEC Zwolle O21 (2-0)
Dat SC Cambuur O21 in goeden doen is, werd zaterdag andermaal duidelijk. Na de overwinningen op Go Ahead Eagles (4-0) en N.E.C. Nijmegen (0-1) werd in het Cambuur Stadion ook PEC Zwolle opzij gezet. Lange tijd leek het er echter op dat de wedstrijd geen winnaar zou opleveren.

Na een eerste helft waarin SC Cambuur O21 via Tom van der Werff en Yme Bruinsma de betere kansen kreeg, hield Daan Reiziger na rust met een aantal reddingen zijn ploeg knap op de been. Een kwartier voor tijd werd de score alsnog geopend. Na een onderschepping van Sybrand Veldhuis kwam Wiebe Kooistra één op één met de keeper. Die kans liet hij niet onbenut. Even later counterde de thuisploeg naar de 0-2, die door Yoram van der Veen op aangeven van Van der Werff werd binnengeschoten.

Excelsior O18 – SC Cambuur O18 (4-1)
SC Cambuur O18 kende een minder goed weekend. Het lukte de ploeg van Justin van der Dam niet om een goed resultaat mee te nemen uit Rotterdam. Na het laatste fluitsignaal stond 4-1 in het voordeel van Excelsior op het scorebord.

Aan de start lag het niet. SC Cambuur O18 kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Roan van der Weij, die een vrije trap achter de Rotterdamse doelman schoot. Desalniettemin gingen de Leeuwarders met een 2-1 achterstand de rust in. Na de theepauze kreeg SC Cambuur O18 een aantal grote kansen via Wiebe van der Heide, Danyello Look en Van der Weij, maar het was de thuisploeg die er nog twee goals bij prikte.

SC Cambuur O16 – ASC Waterwijk O16 (4-1)
Na bijna een maand geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld, kwam SC Cambuur O16 in Leeuwarden in actie tegen ASC Waterwijk. Het werd de wedstrijd van Damian Westerhof, die met vier doelpunten zijn ploeg naar de derde plaats schoot.

In een wedstrijd waarin veel van het spel zich op het middenveld afspeelde, trok het team van trainer Jan Hulzinga gedurende de eerste helft het initiatief naar zich toe. Het leidde uiteindelijk tot twee treffers van Westerhof, waarna de bezoekers uit Almere wat terugdeden. Vervolgens deed Westerhof precies wat hij het tegendoelpunt ook deed: twee keer scoren.

FC Twente/Heracles Academie O14 – SC Cambuur O14 (2-3)
Er staat op dit moment geen maat op SC Cambuur O14. Waar vorige week FC Groningen met 3-0 werd verslagen, won het team van Matthias Frankema zaterdag van een andere directe concurrent. Op bezoek bij FC Twente/Heracles Academie boekte de koploper een knappe 2-3 zege.

SC Cambuur O14 kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Boaz Kingma, waarna Adel Boufennara even later de marge verdubbelde. Op slag van rust onderschepte FC Twente/Heracles Academie de bal op een gevaarlijke plek en maakte het de aansluitingstreffer. Met zijn tweede van de middag schoot Boufennara de Leeuwarders na rust op een 1-3 voorsprong door in twee instanties raak te schieten. De thuisploeg deed via een rake strafschop daarna nog wat terug, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

FC Emmen O12 – SC Cambuur O12
Voor SC Cambuur O12 stond zaterdag een uitwedstrijd tegen FC Emmen op de rol. Lang duurde het niet voordat er doelpunten op het Drentse natuurgras doelpunten vielen. Waar Emmen er in het ene blokje op los scoorde, deden de Leeuwarders dat in het andere blokje. Het werd uiteindelijk een interessante wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd worden.