058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: één zege, één gelijkspel en één nederlaag

2 april 2024, 12:50

Waar het eerste elftal van SC Cambuur vrijdagavond met 0-3 won bij FC Eindhoven, kwamen een dag later drie van de vijf jeugdteams in actie. Het leverde een zege, een gelijkspel en een nederlaag op. Hieronder lees je er alles over.

PEC Zwolle O21 – SC Cambuur O21 (0-2)
SC Cambuur O21 zette op bezoek bij PEC Zwolle zijn indrukwekkende reeks voort. Niet alleen werd in de Overijsselse hoofdstad voor de vijfde keer op rij gewonnen, ook hield de formatie van hoofdtrainer Rik Reinsma voor de vijfde wedstrijd op rij de nul.

Na een gelijkwaardige eerste helft was het de thuisploeg die na rust het betere van het spel had. Toch kwam SC Cambuur O21 op voorsprong via Tom van der Werff, die raak kopte na een puike voorzet van Yoram van der Veen. Invaller Sven Dijkstra besliste de wedstrijd vervolgens met een wereldgoal: vanaf eigen helft ramde hij de bal over de keeper van PEC Zwolle heen.

SC Cambuur O21 bivakkeert na de uitzege op de derde plaats in Divisie 1A. FC Groningen veroverde in acht wedstrijden evenveel punten, maar heeft een iets beter doelsaldo. Feyenoord gaat met een voorsprong van één punt aan kop.

SC Cambuur O18 – FC Eindhoven O18 (1-1)
Waar de hoofdmacht van SC Cambuur vrijdagavond in actie kwam tegen FC Eindhoven, stond voor SC Cambuur een dag later een thuisduel met de club uit de Lichtstad op het programma. De wedstrijd op Sportpark Kalverdijkje Noord leverde geen winnaar op.

In een gelijkopgaande eerste helft namen de Eindhovenaren vlak voor rust de leiding. Kort daarna kregen de bezoekers de rode kaart getoond nadat de doorgebroken Danyello Look werd neergehaald, waardoor SC Cambuur de gehele tweede helft met een man meer speelde. Van de man-meer-situatie werd in de slotfase ook daadwerkelijk geprofiteerd: een voorzet van Amar Bakkati kwam terecht voor de voeten van Roan van der Weij, die de bal achter de Eindhovense doelman ramde.

Het was na de 1-1 tegen sc Heerenveen van vorige week het tweede gelijke spel op rij voor SC Cambuur. Het team van Justin van der Dam bezet na acht speelrondes nog steeds de laatste plaats. Komende zaterdag staat een thuisduel met PEC Zwolle op het programma.

SC Cambuur O16 – Telstar O16 (0-1)
Na de overtuigende overwinning van vorige week tegen Telstar (4-0) ging SC Cambuur O16 onderuit tegen Telstar. De bezoekers uit Velsen-Zuid wonnen de ontmoeting met 0-1.

In een eerste helft waarin de teams aan elkaar gewaagd waren, kwam Telstar door een van richting veranderd schot op voorsprong. Ondanks dat de Leeuwarders goede kansen kregen om op gelijke hoogte te komen, bleek de keeper van de tegenstander voortdurend een sta-in-de-weg.

SC Cambuur O16 staat na acht wedstrijden op de vierde plaats in Divisie 4A. Komende zaterdag nemen de jongens van hoofdtrainer Jan Hulzinga het op tegen Quick Boys.