058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: één zege, één gelijkspel en twee nederlagen

Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: één zege, één gelijkspel en twee nederlagen

30 oktober 2023, 16:07

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – FC Twente/Heracles Almelo O21 (Divisie 1A, 2-2)
Bij de thuiswedstrijd tegen FC Twente/Heracles Almelo O21 probeerde SC Cambuur O21 vanaf het begin te domineren en kreeg het binnen twintig minuten twee grote kansen om de score te openen. Dit bleef echter achterwege en via een scrimmage waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Waar de eerste helft verder in evenwicht was, deelden de geel-blauwen in de tweede helft de lakens uit en kwamen zij op gelijke hoogte via een treffer van Sybrand Veldhuis.

FC Twente/Heracles Almelo O21 kwam echter snel weer aan de leiding via een directe vrije trap, maar SC Cambuur O21 bleef kansen creëren om terug te komen in de wedstrijd. Na een aantal grote mogelijkheden was het Jeffrey Buitenweg die in de slotfase gelijk maakte. Een meer dan verdiend punt na een goede wedstrijd, waarin zeker meer had ingezeten gezien het spelbeeld en aantal gecreëerde grote kansen op zelfs nog een winnende treffer, welke helaas niet meer viel.

De Graafschap O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 2A, 5-3)
Het duel bij en tegen De Graafschap O18 werd er voor SC Cambuur O18 eentje met twee gezichten. In het eerste bedrijf namen de geel-blauwen het initiatief door de tegenstander snel onder druk te zetten. Hierdoor konden een aantal goede mogelijkheden worden gecreëerd. In bijna de eerste spaarzame uitbraak van de thuisploeg kregen zij een vrije trap die uiteindelijk via de paal en doelman Nick van der Walt in het doel belandde.

Daarna nam SC Cambuur O18 weer initiatief en binnen een minuut werd het alweer gelijk door een eigen doelpunt. De rest van de eerste helft bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Tot na iets meer dan een halfuur De Graafschap O18 weer op voorsprong kwam via een corner. De geel-blauwen lieten het er echter niet bij zitten en vlak voor de pauze kregen zij een penalty na een solo van Wiebe van der Heide, welke feilloos werd binnengeschoten door Roan van der Weij.

In de eerste twee minuten na de thee gaf SC Cambuur O18 de wedstrijd weg door snel na elkaar twee doelpunten te incasseren. Maar de geel-blauwen gaven niet op en bleven zoeken naar de aansluiting. Uiteindelijk kwam deze er vlak voor tijd ook na een goed lopende aanval met een assist van Quinton Gustina en doelpunt van Wiebe van der Heide. Slechts een minuut later verdubbelde De Graafschap O18 echter weer de marge, wat de beslissing betekende.

SC Cambuur O16 – HVV Hollandia O16 (Divisie 4A, 1-4)
Op eigen sportpark nam SC Cambuur O16 het op tegen de Hoornse Voetbal Vereniging Hollandia O16 en kwam het in de eerste helft veelvuldig tot goede aanvallen en dito kansen. Dit leverde een voorsprong op door een prima doelpunt van Jesse Bangura. Na de pauze lieten de geel-blauwen het duel echter volledig door de handen glippen en na een snelle gelijkmaker van de bezoekers wisten zij in het restant van het tweede bedrijf in totaal nog drie treffers te maken.

HVV Hollandia O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 2-3)
Ook SC Cambuur O14 speelde tegen HVV Hollandia, maar dan in Hoorn. In het eerste bedrijf kwamen de geel-blauwen lange tijd niet goed in haar eigen spel door slordig opbouwen. Uit zo’n moment kwam de thuisploeg op voorsprong. Wel volgden er kansen door goede loopacties, maar in de een-op-een met de doelman werden deze niet benut. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker wel via hands op de doellijn, een rode kaart en strafschop, welke werd benut door Boaz Kingma.

In de tweede helft verweerden de tien man van HVV Hollandia O14 zich kranig, maar kwam SC Cambuur O14 wel aan de leiding door wederom een strafschop, welke Quinthen de Boer in de rebound raak kopte. Toch kwam de thuisploeg, dat opportunistisch ging spelen, op gelijke hoogte door een rake vrije trap. De geel-blauwen bleven doorstrijden en uit een mooie aanval werd op aangeven van Nathan Nicolai afgerond door Boaz Kingma. Op de valreep toch nog de winst!

SC Cambuur O12 – De Graafschap O12 (Twin Games)
In Koarnjum stond SC Cambuur O12 voor de tweede zaterdag op rij tegenover De Graafschap O12. Net als in Doetinchem was het van meet af an een leuke en spannende wedstrijd, want beide teams zijn namelijk aan elkaar gewaagd. Over en weer werden kansen gecreëerd door mooi samenspel. Niet alle samenwerkingen aan de kant van de geel-blauwen lukten echter even goed en dat werd dan ook snel afgestraft. Als het wel lukte ging het snel en kwamen er kansen.

Hierdoor vloeide het aantal doelpunten rijkelijk. De mooiste momenten in de wedstrijd waren uiteindelijk de individuele acties van de spelers van SC Cambuur O12, waarin een overtal ontstond als de directe tegenstander werd uit gespeeld. Na het klinken van het laatste fluitsignaal moesten de geel-blauwen wel concluderen dat De Graafschap O12 meer doelpunten dan SC Cambuur O12 had gemaakt. Al met al was het wel een zeer leerzame wedstrijd.

Foto: www.dijksmedia.nl