058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: één zege en drie nederlagen

Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: één zege en drie nederlagen

29 januari 2024, 15:17

In tegenstelling tot het eerste elftal kwamen de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wel in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde duels te vinden.

De Graafschap O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 1A, 5-2)
In de Achterhoek begon SC Cambuur O21 niet goed aan het duel en had het team het lastig met de wijze van aanvallen van De Graafschap O21, waardoor de thuisploeg terecht op voorsprong kwam. De geel-blauwen creëerden daarna een aantal mogelijkheden via Yoram van de Veen en Toni Jonker, waarbij bij de laatste kans de bal van de lijn werd gehaald. Door een makkelijk weggegeven vrije trap en een corner vlak voor de rust troffen de Superboeren nog tweemaal doel.

In de tweede helft probeerde SC Cambuur O21 de wedstrijd te doen kantelen. Zo maakte Tom van der Werff al snel een geweldig doelpunt en volgen er kansen op een tweede treffer. Vijf minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd maakte Sven Dijkstra met een afstandspoeier de aansluitingstreffer. Zo werd de jacht op de terechte gelijkmaker volledig ingezet, maar in plaats van dat dat doelpunt viel, sloeg De Graafschap nog tweemaal toe en besliste zo het duel alsnog.

Sparta Rotterdam O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 2A, 5-1)
Het eerste competitieduel van 2023 leidde SC Cambuur O18 naar het verre Zuid-Holland, waar Sparta Rotterdam O18 de tegenstander was. In een rommelige eerste helft waar voornamelijk de thuisploeg veel mogelijkheden kreeg, kwamen de geel-blauwen na goed druk zetten, een knappe assist van Joey de Ruiter en doelpunt van Danyello Look op voorsprong. Heel lang kon SC Cambuur O18 echter niet genieten van dit moment, want Sparta Rotterdam O18 maakte al snel gelijk.

Na de pauze was het Sparta Rotterdam O18 dat veel kansen kreeg, terwijl SC Cambuur O18 vanuit de counter probeerde tot nog een aantal kansen te komen. Dit lukte een aantal keer en de geel-blauwen werden daardoor ook gevaarlijk maar ook al snel kwam de thuisploeg voor het eerst in het duel aan de leiding. Deze voorsprong werd uiteindelijk uitgebreid met nog eens liefst drie doelpunten en zo moest SC Cambuur O18 een grote maar ook terechte nederlaag verwerken.

SC Cambuur O16 – AFC’34 O16 (Divisie 4A, 1-3)
In een thuiswedstrijd waarin zowel SC Cambuur O16 als opponent AFC’34 O16 hoog druk zette om het elkaar in een zo vroeg mogelijk stadium lastig te maken, slaagden de bezoekers in de eerste helft erin om tweemaal doel te treffen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld, doordat de geel-blauwen veel vaker met succes op de speelhelft van AFC’34 O16 wist te komen met kansen om te scoren tot gevolg. Helaas leiden al deze kansen pas tegen het einde tot een treffer van Pepijn Kooistra. Maar niet nadat de bezoekers uit een omschakelmoment reeds een derde doelpunt hadden gemaakt.

SC Cambuur O14 – DVS’33 Ermelo O14 (Divisie 3D, 4-2)
Net zoals de O18 speelde SC Cambuur O14 haar allereerste competitieudel van de tweede seizoenshelft en kreeg daarbij visite van DVS’33 Ermelo O14. De eerste minuten waren veelbelovend met een aantal goede kansen, maar toch stonden de geel-blauwen na tien minuten twee doelpunten achter. Voor rust bracht Boaz Kingma met een goed laag schot echter de aansluitingstreffer op het scorebord en na rust maakte Adel Bouffenara met een prachtig schot in de verre kruising de gelijkmaker. Daarna was het Boaz Kingma die de voorsprong voor SC Cambuur O14 op het bord zette en het slotakkoord was voor Nathan Nicolai, die het definitieve verschil maakte en zo eindigde de wedstrijd in een meer dan terechte zege.

De Graafschap O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games)
Ook voor SC Cambuur O12 zit de winterstop er alweer een tijdje op en net als de O21 reisde het af naar Doetinchem voor de ontmoeting met De Graafschap (O12). Vanaf het begin was het een leuke wedstrijd en was het genieten van de mooie gevarieerd aanvallen. Hier kwamen dan ook meerdere doelpunten uit. De Graafschap O12 kreeg ook kansen en kwam er soms ook gevaarlijk uit en met mooie combinaties en individuele acties was volop genieten van de geel-blauwe spelers.

Dat SC Cambuur O12 ontzettend veel strijd leverde was te merken in het derde blok, want de tank leek even leeg te zijn. De Graafschap O12 wist daardoor veel kansen te creëren en ook tot scoren te komen. De mouwen werden echter daarna weer opgestoken en de wedstrijd kwam weer meer in balans en werden door beide ploegen nog doelpunten gemaakt. Na het eindsignaal bleek dat de geel-blauwen meer doelpunten hadden gemaakt en werd er een feestje gevierd.

Foto: Wiebe Kooiker