058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: één zege en drie verliespartijen

11 september 2023, 16:56

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

Go Ahead Eagles O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 1A, 1-0)
Bij en tegen Go Ahead Eagles O21 speelde SC Cambuur O21 haar tweede competitieduel van het nog prille seizoen. De geel-blauwen kwamen daarbij goed uit de startblokken en creëerden een aantal zeer grote mogelijkheden. Na exact een half uur spelen liep SC Cambuur O21 echter tegen een onnodige rode kaart op, bestemd voor Tyrique Mercera, waardoor er een dik uur met tien man moest worden gespeeld. Go Ahead Eagles O21 ging daardoor meer op de aanval spelen en probeerde kansen te creëren en ook de geel-blauwen kregen nog een aantal prima kansen. Uiteindelijk viel in extremis door een fout van doelman Thijmen Renkel alsnog de 1-0 voor Go Ahead Eagles O21. Een zure en pijnlijke nederlaag.

Willem II O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 2A, 5-1)
SC Cambuur O18 reisde af naar Tilburg voor de ontmoeting bij en tegen Willem II O18. Onder hete omstandigheden en zonder een aantal spelers die bij O21 meespeelden, begon het team aan de wedstrijd. Door hoog druk te geven en vol door te jagen maakten beide ploegen er een vermakelijke start van, wat aan beide kanten leidde tot kansen. Het was Willem II O18 dat via goed combinatiespel tot 1-0 kwam en vervolgens binnen twee minuten ook de 2-0 maakte na zeer ongelukkig balverlies van de geel-blauwen in de eigen opbouw. Een flinke dreun voor de Leeuwarders die even nodig hadden er weer bovenop te komen, maar tot aan de pauze de schade niet groter lieten worden en bleven voetballen.

Na de rust begon SC Cambuur O18 sterk en was het wachten op de aansluitingstreffer, maar uit een snelle counter van Willem II O18 ontstond een vrije trap op randje zestien, welke feilloos binnen geschoten werd door de Tilburgers: 3-0. Na dit tegendoelpunt viel ook snel de 4-0 en leek het geel-blauwe verzet gebroken, maar SC Cambuur O18 bleef prima partij bieden qua veldspel en produceerde genoeg aanvallen, waaruit Jesse Bangura met het hoofd de 4-1 maakte. Een paar minuten later had Roan van der Weij de 4-2 op zijn hoofd, maar van dichtbij kopte hij over. De echte aansluiting bleef echter uit, waarna Willem II O18 richting het einde van de wedstrijd nog de 5-1 maakte. Een teleurstellend resultaat.

SC Cambuur O16 – Almere City FC O16 (Divisie 4A, 0-3)
Na de zure en nipte 1-2 nederlaag tegen AFC’34 O16 van een week eerder mocht SC Cambuur O16 wederom op eigen veld aantreden en tegen Almere City FC O16 proberen zich te revancheren. In een redelijk gelijk opgaande eerste helft hadden de geel-blauwen de betere kansen op het openingsdoelpunt, maar tot aan de pauze zouden er uiteindelijk geen treffers vallen. Na de thee was dit wel het geval, maar was het juist de ploeg uit Flevoland die al snel de ban brak. Hierna lukte het SC Cambuur O16 niet meer om het initiatief op het veld terug te krijgen en echte kansen op een doelpunt af te dwingen. Almere City FC O16 scoorde nog wel tweemaal, waardoor de geel-blauwen helaas opnieuw onderuit gingen.

ASC Waterwijk O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 1-2)
In tegenstelling tot de overige vier teams kwam SC Cambuur O14 voor de eerste maal in actie in de competitie en trapte het in Almere af tegen ASC Waterwijk O14. In de beginfase schoot de thuisploeg uit de startblokken en kwamen zij al snel op 1-0 voorsprong, maar daarna namen de geel-blauwen de regie in de wedstrijd over. Dit leidde tot veel kansen door goed druk te zetten en prima dieptespel. Uiteindelijk leidde dat nog voor de rust tot de 1-1 van Boaz Kingma. In de tweede helft startte SC Cambuur O14 prima en kwam het al vroeg op 1-2 door een prachtige aanval die werd afgerond door Jon Eise de Vries. In de slotfase werd het spel er niet beter op, maar gescoord werd er niet meer. Een mooie zege!

FC Groningen O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games)
SC Cambuur O12 mocht ditmaal aftrappen in Groningen tegen de plaatselijke FC. De wedstrijden tegen deze opponent zijn altijd erg leuk en gelijk opgaand en uiteraard was dat nu ook weer zo. FC Groningen O12 begon scherper en zorgde ervoor dat de geel-blauwen echt gas bij moesten gaan geven. De groen-witten maakte ook de eerste doelpunten, maar SC Cambuur O12 kwam ook snel in de wedstrijd. Er werd meer initiatief getoond en dat resulteerde in een aantal fraaie aanvallen en doelpunten. Na het laatste fluitsignaal waren de geel-blauwen, ondanks dat zij minder gescoord hadden, blij met de stijgende lijn en waren zij weer minstens één procent beter geworden. Op naar de volgende wedstrijd!