Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: einde aan indrukwekkende reeks O21

15 april 2024, 10:00

Waar het eerste elftal van SC Cambuur een vrij weekend had, kwamen vier van de vijf jeugdteams wel in actie. O21 en O18 gingen onderuit, terwijl O14 goede zaken deed. Hieronder lees je er alles over.

SC Cambuur O21 – FC Groningen O21 (2-3)
Na zes zeges op rij kwam er zaterdag een einde aan een indrukwekkende reeks van SC Cambuur O21. In het Cambuur Stadion moest de ploeg van hoofdtrainer Rik Reinsma zijn meerdere erkennen in directe concurrent FC Groningen O21.

SC Cambuur O21 begon goed aan de wedstrijd en kwam via Jeffrey Buitenweg op voorsprong. Na de gelijkmaker drukte FC Groningen O21 door, wat in de tweede helft tot de 1-2 leidde. Hoewel de geel-blauwen door een werelddoelpunt van Tom van der Werff weer langszij kwamen, was het slotakkoord voor de bezoekers. Een aangeraakte vrije trap zorgde ervoor dat SC Cambuur O21 met een zuur gevoel van het veld stapte.

FC Twente/Heracles Academie O18 – SC Cambuur O18 (4-1)
Voor SC Cambuur O18 stond er zaterdag een uitwedstrijd tegen FC Twente/Heracles Academie O18 op het programma. Het lukte de manschappen van Justin van der Dam niet om met een goed resultaat huiswaarts te keren.

Hoewel Yannick Agbagni in de openingsfase een aantal goede reddingen verrichtte, kwam de thuisploeg toch op een 1-0 voorsprong. De gelijkmaker volgde een kwartier later: Annis Titawanno mikte raak na een voorzet van Danyello Look. Het lukte SC Cambuur O18 vervolgens niet om door te drukken. FC Twente/Heracles Academie O18 prikte er voor rust twee bij en bepaalde in de tweede helft de eindstand op 4-1.

VVOG Harderwijk O14 – SC Cambuur O14 (1-5)
SC Cambuur O14 handhaafde zich zaterdag aan kop van de competitie door een ruime overwinning te boeken bij VVOG Harderwijk O14. In totaal vielen er vijf geel-blauwe treffers te noteren.

Het team van hoofdtrainer Matthias Frankema begon slordig aan de wedstrijd, maar kwam na een kwartier desalniettemin op voorsprong. Nathan Nicolai profiteerde van een fout in de opbouw van de tegenstander en opende de score. In ongeveer een kwartier prikte SC Cambuur O14 er vervolgens vier bij via Hylke Wiersma, Nicolai en Adel Boufennara. Na rust scoorden de Leeuwarders niet meer en maakte VVOG uit een afgeslagen corner nog een eretreffer.

FC Groningen O12 – SC Cambuur O12
Net als SC Cambuur O21 trad O12 zaterdag aan tegen FC Groningen. De teams maakten er op een zonnig Sportpark Corpus den Hoorn een spannende wedstrijd van. Waar de ploegen elkaar in vier blokjes weinig ontliepen, konden de geel-blauwen na het laatste fluitsignaal een klein feestje vieren.