058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: geen halve finale voor O14

20 februari 2024, 15:24

Het wedstrijdprogramma van de SC Cambuur Jeugdopleiding was iets minder druk dan gebruikelijk en dat had natuurlijk alles te maken met de voorjaarsvakantie. Wel in actie kwam het team van SC Cambuur Onder 14 en ook nog eens in een hele bijzondere wedstrijd. Op het programma stond namelijk de kwartfinale van de beker tegen PEC Zwolle O14 en de vaste volgers hadden die gelegenheid aangegrepen voor een fraaie sfeeractie.

De jongens van Onder 14 hadden die boodschap goed begrepen en begonnen met veel passie en energie aan de wedstrijd. Dat resulteerde niet direct in levensgrote kansen, maar het werd wel degelijk een aantal keer gevaarlijk voor de goal van de Zwollenaren. Hierna nam PEC het initiatief enigszins over en dat zat hem met name in het goede drukzetten. SC Cambuur bleef echter keurig overeind, totdat er vlak voor rust miscommunicatie was in de opbouw en de bezoekers uit Zwolle konden profiteren.

Direct na rust werd het nog erger toen PEC Zwolle O14 wederom de bal wist te veroveren bij drukzetten en het vervolgens goed afmaakte. Cambuur Onder 14 moest aan de bak, maar opgeven deden ze allerminst. Sterker nog: ze knokten zichzelf terug in de wedstrijd en uit een corner kopte Quinthen de Boer de aansluitingstreffer tegen de touwen. Het was weer een wedstrijd en de Leeuwarders gingen op zoek naar meer. Hierbij werd meer dan eens gevaarlijk, maar gescoord zou er niet meer worden. Jawel, maar dan aan de andere kant. Uit een vrije trap van zo’n dertig meter schoot PEC Zwolle de 1-3 op het scorebord en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Helaas geen halve finale, maar wel met opgeheven hoofd uit het toernooi.