058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: knappe zege voor Onder 21

28 februari 2024, 10:22

Drie officiële wedstrijden stonden er op de agenda voor onze jeugdteams en met twee overwinningen en één nederlaag is de balans positief. Hieronder een kort verslag van de verschillende duels per team.

SC Cambuur Onder 21 (4-0 winst)
Voor de mannen van Onder 21 stond de tweede  thuiswedstrijd van de Najaarscompetitie Divisie 1 op het programma met Go Ahead Eagles als tegenstander. De Leeuwarders lieten direct zien wie de baas is aan het Cambuurplein en al na een kwartier was het Yoram van der Veen die de openingstreffer liet aantekenen. Hij zou een prima wedstrijd speler, maar de man van de wedstrijd was toch Tom van der Werff. De vaardige middenvelder schoot namelijk in de 22e minuut met een verwoestend afstandsschot raak en kort na rust herhaalde hij dat kunstje. Na een uitstekende counter kwam de bal via Bram Marsman bij diezelfde Tom van der Werff en die schoot de bal met links onberispelijk in de verre hoek binnen. Het slotakkoord was voor Iwan Henstra die de 4-0 maakte. SC Cambuur kwam verder niet in de problemen en boekte hierdoor een terechte en ruimte overwinning tegen Go Ahead Eagles.

SC Cambuur Onder 18 (2-1 nederlaag)
Een lastige wedstrijd voor de Onder 18, waarbij de mannen van trainer Justin van der Dam op bezoek gingen bij de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. De start van de geel-blauwen was echter uitstekend en al vroeg in de wedstrijd schoot Roan van der Weij knap raak uit een vrije trap. Lang genieten van de voorsprong was er echter niet bij, want vanuit de aftrap zouden de Zwollenaren weer gelijk maken en het zou zelfs nog erger worden. Nadat Wiebe van der Heide namens SC Cambuur een goede kans had gekregen kwam PEC op voorsprong uit één van de spaarzame gevaarlijke momenten. Na rust was O18 meerdere keren gevaarlijk tot heel gevaarlijk door mogelijkheden van Danyello Look, Wessel van der Goot en Roan van der Weij. Helaas troffen deze geen doel en zo bleef het bij 2-1 in en tegen Zwolle.

SC Cambuur Onder 14 (0-4 winst)
Tot slot SC Cambuur Onder 14, dat een uitwedstrijd speelde tegen Bennekom Onder 14. Vanaf het begin van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer en SC Cambuur dat de baas was op het veld. De thuisploeg maakte het veld heel klein en daardoor was het lastig om tot kansen te komen. Dat lukte wel na een goed drukmoment, waarna de bal met enig fortuin in het eigen Bennekomse doel zou gaan. In de tweede helft werden de ruimtes groter en liep Onder 14 verder weg. Door twee doelpunten van Boaz Kingma (waaronder een fraaie vrije trap) en een knap kopdoelpunt van Roy de Boer liepen de jonge geel-blauwen uiteindelijk uit tot 0-4.