058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: O14 bekert verder na strafschoppen

23 oktober 2023, 14:57

Net zoals het eerste elftal kwamen twee van de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) in actie in beker- (O14) en competitieverband (O12). De O21, O18 en O16 hadden geen programma maar een verdiende vrije dag.

Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde beker- en competitiewedstrijd te vinden.

PSV O14-2 – SC Cambuur O14 (bekerwedstrijd, 1-1, SC Cambuur O14 w.n.s. (3-4))
In een zogeheten tussenronde van de beker mocht SC Cambuur O14 het gaan opnemen bij en tegen PSV O14-2. Na een lange reis werd er afgetrapt op de prachtige PSV Campus De Herdgang voor een zeer spannende wedstrijd. In de eerste helft kwamen de geel-blauwen via een fraai doelpunt van Adel Boufennara en prachtige assist van Quinthen de Boer op voorsprong. Met deze 0-1 tussenstand ging SC Cambuur O14 uiteindelijk ook richting de kleedkamer voor de pauze.

Na de rust had SC Cambuur O14 het een fase moeilijk, want PSV O14-2 ging in een hoger tempo spelen. Via een ietwat dubieus gegeven vrije trap kwam de thuisploeg via de rebound op 1-1. Ondanks het veldoverwicht creëerde PSV O14-2 niet veel grote kansen, waarna de geel-blauwen richting het einde van de tweede helft weer beter in het duel kwamen en ook kleine kansen bij elkaar wisten te spelen. Door hard werken en veel strijd bleef de gelijke stand op het bord.

Na het laatste fluitsignaal volgden er meteen strafschoppen om te bepalen welk team door mocht naar de tweede ronde van de bekercompetitie. SC Cambuur O14 mistte de eerste penalty, waardoor deze missie meteen lastig werd. Maar bij de strafschoppen daarna wist doelman Jeroen Kajuiter twee stuks op rij van PSV O14-2 te pakken en de geel-blauwen viermaal het net te raken. Na de laatste rake penalty van Hette Boersma, welke in de linkerbovenhoek vloog, was de ontlading en euforie bij de spelers en staf van SC Cambuur O14 gigantisch! De topprestatie werd uitgebreid gevierd!

De Graafschap O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games)
Na een reis met de spelersbus stapte SC Cambuur O12 ditmaal uit in Doetinchem voor de clash met de leeftijdsgenoten van De Graafschap. Na een goede voorbereiding in de bus, kleedkamer en warming-up, startten de geel-blauwen zeer scherp. Na een paar minuten waren de eerste kansen en het eerste doelpunt al een feit. Het was een mooie uitdaging om onder de druk van de thuisploeg uit te spelen en dat lukte steeds vaker. Door zeer goed samen te werken op het middenveld en een flinke dosis lef lukte het SC Cambuur O12 meer doelpunten te maken dan De Graafschap O12. Daardoor stapten de geel-blauwen met een zeer goed gevoel uiteindelijk weer in de bus richting het Noorden.