058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: O14 door in de beker, O16 uitgeschakeld

16 januari 2024, 10:14

Net zoals het eerste elftal kwamen twee van de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) in actie, maar dan in bekerverband (O16 en O14). De O21 (1-1 gelijkspel bij en tegen VVOG Harderwijk), O18 (8-0 nederlaag bij en tegen Vitesse O18) en O12 (bij en tegen FC Emmen O12) speelden daarnaast een vriendschappelijke wedstrijd.

Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde bekerwedstrijd te vinden.

SC Cambuur O16 – Fortuna Sittard O16 (bekerwedstrijd, 2-2, Fortuna Sittard O16 w.n.s. (3-4))
In de achtste finales trof SC Cambuur O16 ditmaal Fortuna Sittard O16, uitkomend in Divisie 3 terwijl de geel-blauwen in Divisie 4 spelen. Desalniettemin waren beide teams zeer aan elkaar gewaagd en waren de echte grote kansen aan beide zijden op één hand te tellen. De bezoekers uit Limburg kwamen in het eerste bedrijf op voorsprong, waarna in de tweede helft SC Cambuur O16 langszij kwam via Keano de Haan. Slechts een minuut later kwam Fortuna Sittard O16 echter weer op voorsprong, waarna Mike van Rijs in de allerlaatste reguliere speelminuut nog de gelijkmaker binnenschoot. Penalty’s volgden en die werden beter genomen door de uitploeg, waardoor het bekeravontuur van de geel-blauwen eindigde.

SC Cambuur O14 – Sparta Rotterdam O14 (bekerwedstrijd, 2-1)
Ook SC Cambuur O14 speelde een achtste finale-duel en kreeg daarbij bezoek van Sparta Rotterdam O14. De ouders van de spelers zorgden opnieuw voor een fraaie sfeeractie met onder meer vuurwerk en muziek. In de eerste helft hadden de geel-blauwen (zelf uitkomend in Divisie 3) het zwaar tegen de tegenstander uit Divisie 1, maar door uitstekend samen te werken in de defensie werden er weinig kansen weggegeven. SC Cambuur O14 kwam zelf op voorsprong na een zeer knap uitgevoerde aanval via Quinthen de Boer, Boaz Kingma en Hidde Scholten Linde waarbij die laatste doel trof.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en werd SC Cambuur O14 beter in aanvaller opzicht. Daarbij was het weer Hidde Scholten Linde die scoorde, ditmaal met een kopbal na een prachtige assist van Boaz Kingma. In het vervolg van het duel ging Sparta Rotterdam O14 opportunistischer spelen met meer diepte in het spel en meer lange ballen. Vlak voor het eindsignaal kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd door een prachtige vrije trap in de kruising vanaf zo’n 25 meter. Grote kansen op meer volgden ook nog, maar uiteindelijk wisten de geel-blauwen knap stand te houden.