Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: O14 stoomt door, bijzonder duel voor O12

22 april 2024, 9:20

Op SC Cambuur O21 na kwamen alle jeugdteams afgelopen weekend in actie. Waar O16 een ruime zege boekte, verstevigde O14 de koppositie door op overtuigende wijze een directe concurrent te verslaan. Hieronder lees je er alles over.

SC Cambuur O18 – Excelsior O18 (1-3)
Het lukte SC Cambuur O18 zaterdag niet om een goed resultaat te boeken tegen Excelsior. Ondanks dat de ploeg van Justin van der Dam halverwege de wedstrijd met 1-0 leidde, trok de Rotterdamse tegenstander aan het langste eind.

Het openingsdoelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Na een steekpass van Kick Eerhart zette Iwan Henstra de Leeuwarders op 1-0. De voorsprong werd de rust in meegenomen, maar in de tweede helft niet vastgehouden. Excelsior O18 maakte in deel twee van de wedstrijd drie doelpunten, waardoor SC Cambuur O18 na het laatste fluitsignaal met lege handen stond.

ASC Waterwijk O16 – SC Cambuur O16 (0-3)
Net als in de thuiswedstrijd tegen ASC Waterwijk O16, duurde het zaterdag lang voordat SC Cambuur O16 in Almere op voorsprong kwam. Het veldoverwicht van het team van Jan Hulzinga werd pas in de tweede helft in de score uitgedrukt.

SC Cambuur O16 sprong na rust beter met zijn kansen om en kwam via Pepijn Kooistra op voorsprong. Wessel van der Goot verdubbelde vervolgens de marge, waarna diezelfde Van der Goot in de slotfase voor het slotakkoord zorgde door zijn tweede van de middag te maken.

SC Cambuur O14 – FC Twente/Heracles Academie O14 (4-0)
Voor SC Cambuur O14 stond een ware topper tegen FC Twente/Heracles Academie op het menu. De koploper van de competitie deed uitstekende zaken door de directe concurrent voor het kampioenschap met ruime cijfers opzij te zetten. Voor rust waren Nathan Nicolai en Quinthen de Boer trefzeker, in de tweede helft zorgden Nicolai en Adel Boufennara voor de doelpunten.

SC Cambuur O14 mag door de afgetekende zege serieus denken aan de titel. Met nog drie wedstrijden te gaan, hebben de jongens van Matthias Frankema een comfortabele voorsprong op FC Groningen O14 (vijf punten) en FC Twente/Heracles Academie O14 (zes punten). De komende weken staan duels met FC Emmen O14, DVS ’33 O14 en cvs Apeldoorn O14 op de rol.

SC Cambuur O12 – FC Emmen O12
Voor SC Cambuur O12 stond afgelopen vrijdag een bijzondere wedstrijd op het programma. Het duel met de leeftijdsgenoten van FC Emmen werd namelijk in het Cambuur Stadion gespeeld. In een wedstrijd met veel kansen, mooie schoten en fraaie uitbraken, was ’t Woanskip in totaal vier keer te horen. De Emmenaren waren in een voor beide partijen leerzame wedstrijd net wat vaker trefzeker.