058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: O14 wint, O21, O18 en O16 (hard) ten onder

16 oktober 2023, 17:02

Net zoals het eerste elftal kwamen vier van de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. De O12 had geen programma in competitieverband maar een welverdiende een vrije dag.

Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

FC Groningen O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 1A, 5-0)
Bij het Noordelijke treffen tussen SC Cambuur O21 en FC Groningen O21 op Sportpark Corpus Den Hoorn werd na een halfuur de ban gebroken door de thuisploeg na een overtreding van Daan Reiziger en benutte strafschop. Met deze 1-0 stand werd ook de rust gehaald, waarbij de geel-blauwen (ook na de pauze) voldoende kansen creëerden, maar geen fortuin hadden in de afronding. FC Groningen O21 schoot in het tweede bedrijf wel met scherp en kwam daarin maar liefst vier keer tot scoren (waaronder nog een penalty), waardoor SC Cambuur O21 tegen een fikse domper aanliep.

FC Twente/Heracles Almelo O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 2A, 3-0)
In Hengelo kende SC Cambuur O18 een zeer frustrerende middag tegen FC Twente/Heracles Almelo O18. Na één minuut kreeg doelman Yannick Agbagni een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler van de thuisploeg. Het gevolg was een strafschop, wat de 1-0 opleverde. Kort daarna was het alweer raak en zo keken de geel-blauwen na acht minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Daarna liet SC Cambuur O18 zien over veel veerkracht te beschikken. Er werd goed samengewerkt en in de minuten tot aan de rust kregen de geel-blauwen zelfs een aantal goede mogelijkheden.

Na de pauze was het spelbeeld exact zoals dat in de eerste helft ook was. FC Twente/Heracles Almelo O18 was veel in balbezit zonder echte grote kansen te creëren en SC Cambuur O18 werd vooraal gevaarlijk vanuit de omschakeling en standaardsituaties. Nadat de thuisploeg na een klein uur de 3-0 maakte, werd de uitdaging voor het behalen van een sensationeel resultaat nog een lastiger karwei voor de geel-blauwen. Desalniettemin bleef de ploeg ontzettend veel energie in de wedstrijd steken en probeerde het er alles aan te doen om tot scoren te komen, wat helaas niet lukte.

FC Volendam O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 4A, 6-1)
Op bezoek bij de nummer twee in de competitie, FC Volendam O16, mocht SC Cambuur O16 aantreden in de thuishaven van de Eredvisionist: het Kras Stadion. In het eerste bedrijf hadden de geel-blauwen het zwaar met als gevolg een flinke achterstand van liefst 4-0 halverwege het treffen. Na de rust maakte de thuisploeg ook de 5-0 en 6-1, waarbij tussendoor het Pepijn Kooistra was die nog de eretreffer wist te maken namens SC Cambuur O16. Kortom: de geel-blauwen gingen terecht kopje onder tegen een zeer sterke tegenstander, maar ook waren er een aantal goede momenten te ontdekken.

SC Cambuur O14 – HVV Hollandia O14 (Divisie 3A, 4-2)
Sportpark Kalverdijkje Noord was het toneel van SC Cambuur O14 tegen de Hoornse Voetbalvereniging Hollandia O14 en bij die wedstrijd waren de geel-blauwen in de eerste helft de baas op het veld. Mooie doelpunten van Hylke Wiersma en Nathan Nicolai zorgden voor een 2-0 ruststand en na de pauze maakte Adel Boufennara de 3-0. HVV Hollandia O14 kon vervolgens iets terugdoen via een eigen doelpunt, waarna Boaz Kingma de 4-1 maakte. Het slotakkoord was wederom voor de bezoekers uit Noord-Holland, die in blessuretijd de 4-2 wisten te maken, wederom door een eigen doelpunt.