058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: O14 wint, O21, O18 en O16 verliezen

2 oktober 2023, 16:34

Net zoals het eerste elftal kwamen vier van de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. De O12 had geen programma in competitieverband en speelde daarom gisteren (zondag) een mini toernooi bij FVC met Blauw Wit ’34 O12, FC Emmen O12, FVC O12 en Go Ahead Eagles O12 als tegenstanders.

Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

FC Twente/Heracles Almelo O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 1A, 5-0)
Het uitwedstrijd van SC Cambuur O21 tegen FC Twente/Heracles Almelo O21 werd er eentje om snel te vergeten. Waar de geel-blauwen in de eerste tien minuten nog goede kansen kreeg om de score te openen, was het de thuisploeg die aan de leiding kwam. Na het eerste doelpunt had SC Cambuur O21 het moeilijk, terwijl FC Twente/Heracles Almelo O21 het betere van het spel had en daardoor uitliep naar 3-0. In de tweede helft probeerden de geel-blauwen een comeback te bewerkstelligen, kregen zij mogelijkheden via Sven Dijkstra, Matthias Nartey en Jeffrey Buitenweg, maar was het de formatie uit het Oosten degene die nog tweemaal scoorden en daardoor een terechte overwinning naar zich toetrok.

SC Cambuur O18 – De Graafschap O18 (Divisie 2A, 0-2)
Ook SC Cambuur O18 beleefde een teleurstellende dag, waarop op eigen veld werd verloren van De Graafschap O18. Al in de eerste minuut maakten de bezoekers uit Doetinchem de openingstreffer door balverlies in de opbouw. Gedurende het eerste bedrijf werden de geel-blauwen telkens iets gevaarlijker en creëerden zij ook een aantal mogelijkheden, maar helaas viel de gelijkmaker niet. Na de pauze ging de wedstrijd gelijk op, waarbij beide teams niet tot echte uitgespeelde kansen kwamen. In de allerlaatste fase probeerde SC Cambuur O18 met een slotoffensief nog een doelpunt te forceren, maar helaas viel deze treffer aan de andere kant. De Graafschap O18 besliste in de voorlaatste regulier minuut het duel.

HVV Hollandia O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 4A, 3-2)
Voor SC Cambuur O16 stond het bezoek aan de Hoornse Voetbalvereniging Hollandia O16 op het programma, een duel dat vanaf het beginsignaal enerverend was en een hoge intensiteit had. Door een doelpunt van Reen Zandstra kwamen de geel-blauwen in het eerste bedrijf aan de leiding, wat tevens de ruststand betekende. In het tweede bedrijf herpakte HVV Hollandia O16 zich en produceerde het in een kort tijdsbestek maar liefst drie doelpunten. Via Wessel van der Goot maakte SC Cambuur O16 echter de aansluitingstreffer, waardoor in de slotfase een gelijkspel nog tot de mogelijkheden behoorde. Maar de geel-blauwen wisten niet meer te scoren en zo eindigde de wedstrijd in een nipte en zure nederlaag.

AVV Zeeburgia O14 – SC Cambuur O14 (Divisie 3A, 0-2)
In de hoofdstad van het land stond SC Cambuur O14 tegenover de Amsterdamse Voetbalvereniging Zeeburgia O14, een zeer geduchte tegenstander. De eerste helft werd gedomineerd door de geel-blauwen, die goed de opbouw vrij konden spelen, vaak het middenveld in konden dribbelen en met veel diepte loopacties gevaarlijk werden. De openingstreffer van Boaz Kingma was een aanval uit het boekje die op rechts begon, verplaatst werd met een dieptepass op links en vervolgens werd uitgespeeld in het strafschopgebied. Een aantal minuten later verdubbelde diezelfde Kingma de voorsprong na een dubbele één-twee over de rechterkant, gevolgd door een fraai schot in de korte hoek, 0-2.

In het tweede bedrijf zette AVV Zeeburgia O14 logischerwijs een tandje bij, gaf het veel en hoog druk en schuwden zij de duels niet. Het lukte SC Cambuur O14 zo nu en dan om daar goed onder uit te spelen, maar het lukte vanuit daar helaas niet om echte grote mogelijkheden te creëren. Daarentegen speelde de geel-blauwen wel zeer volwassen en gaven zij ook weinig kansen weg, ondanks de hoge druk van de Amsterdamse opponent. De wedstrijd eindigde daardoor in een terechte en degelijke overwinning voor SC Cambuur O14. Een goede generale voor de kraker tegen de koploper in de competitie, Almere City O14, van komende zaterdag, welke dan om klokslag 10.30 uur wordt afgetrapt in Flevoland.