058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: O16 wint ruim, O14 speelt gelijk in topper

26 maart 2024, 9:15

Waar het eerste elftal van SC Cambuur zaterdagavond won van Telstar, kwamen eerder op de dag twee van de vijf jeugdteams in competitieverband in actie. O16 boekte de grootste zege van het seizoen, terwijl O14 gelijkspeelde in een doelpuntrijke topper. Hieronder lees je er alles over.

SC Cambuur O16 – IJsselmeervogels O16 (4-0)
SC Cambuur O16 boekte tegen IJsselmeervogels de grootste overwinning van het seizoen. Na een eerste helft met weinig kansen en geen doelpunten, won de ploeg van hoofdtrainer Jan Hulzinga alsnog met overtuigende cijfers van de hekkensluiter.

Waar SC Cambuur O16 voor rust moeite had met het creëren van kansen, ging dat in de tweede helft een stuk beter. Het lukte vaker om vanuit een snelle verplaatsing aan de zijkant de twee-tegen-één op te zoeken en uit te spelen, wat tot de 1-0 en 2-0 leidde. Wessel van der Goot nam het eerste Leeuwarder doelpunt voor zijn rekening, Jesse Bangura het tweede.

Na de twee geel-blauwe treffers was het verzet van IJsselmeervogels gebroken, waarna SC Cambuur O16 uitliep naar 4-0. Eerst vergrootte Keano de Haan de voorsprong, vervolgens deed ook Pepijn Kooistra een duit in het zakje.

FC Groningen O14 – SC Cambuur O14 (3-3)
SC Cambuur O14 is niet langer ongeslagen in de competitie. Na zeven zeges op rij speelde de formatie van hoofdtrainer Matthias Frankena gelijk tegen op bezoek bij FC Groningen, één van de concurrenten in de strijd om de titel.

De koploper uit Leeuwarden kende een droomstart op Sportpark Corpus den Hoorn. Al na twee minuten opende Adel Boufennara de score na goed voorbereidend werk van Boaz Kingma. Na de gelijkmaker van FC Groningen, kwam SC Cambuur O14 door een doelpunt van Jort Faasse opnieuw op voorsprong.

SC Cambuur O14 moest nog voor rust de tweede gelijkmaker slikken, maar kwam vroeg in de tweede helft wederom op voorsprong. Boufennara was het eindstation van een prachtig aanval die via onder meer Hette Boersma en Jon Eise de Vries verliep. In blessuretijd maakte FC Groningen voor de derde keer gelijk, waardoor de doelpuntrijke topper onbeslist eindigde.