058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: O18, O16 en O14 winnen, O21 onderuit

18 september 2023, 15:53

Net zoals het eerste elftal kwamen de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

De Graafschap O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 1A, 3-1)
Op bezoek bij De Graafschap O21 beleefde SC Cambuur O21 een goede start. Na een combinatie tussen Matthias Nartey en Yme Bruinsma was het eerstgenoemde die na slechts tien minuten spelen de 0-1 op het scorebord zette. Hierna kwam de thuisploeg beter in het spel, waren de geel-blauwen zoekende en stond het al snel 2-1 voor De Graafschap O21. Na de rust was de wedstrijd in evenwicht, creeërden beide teams een aantal mogelijkheden en kreeg SC Cambuur O21 bij een discutabel moment geen penalty. Uit een vrije trap trof Tom van der Werff bovendien ook nog de lat en bleef, ondanks verwoede pogingen, de gelijkmaker telkens uit. In de slotseconden viel uiteindelijk de 3-1 voor De Graafschap O21.

SC Cambuur O18 – PEC Zwolle O18 (Divisie 2A, 2-1)
Net zoals de O21 schoot SC Cambuur O18 op eigen veld tegen PEC Zwolle O18 uit de startblokken. Dit resulteerde in een sterk eerste halfuur, waarbij de geel-blauwen na een kwartier spelen met 2-0 aan de leiding gingen door doelpunten van Roan van der Weij en Sven Dijkstra. Na de rust was het spelbeeld ongeveer zoals het kwartier voor de theepauze. Beide teams kwamen niet echt tot grote kansen, totdat PEC Zwolle O18 na iets meer dan een uur spelen terug in de wedstrijd kwam door vanuit een omschakeling de 2-1 te maken. In de laatste fase probeerden de bezoekers met een slotoffensief nog de gelijkmaker te forceren, maar het lukte SC Cambuur O18 desondanks om de zege over de streep te trekken.

Fortuna Wormerveer O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 4A, 1-4)
Bij en tegen Fortuna Wormerveer O16 beleefde SC Cambuur O16 een prima middag en was het Wessel van der Goot die in het eerste bedrijf de geel-blauwen op een 0-2 voorsprong bracht door beide treffers voor zijn rekening te nemen. Het was SC Cambuur O16 dat vele kansen bij elkaar speelde, terwijl de thuisploeg het vooral moest hebben van lange ballen en via de omschakeling gevaarlijk worden. Dat leverde in het tweede bedrijf nog wel de aansluitende 1-2 op, maar vrijwel meteen daarna complementeerde Wessel van der Goot zijn hattrick en in de minuten vlak voor het eindsignaal deed ook Adel Boufennara nog een duit in het zakje. De overwinning voor de geel-blauwen kwam zodoende nooit in gevaar.

SC Cambuur O14 – AFC’34 O14 (Divisie 3A, 2-1)
In het thuisduel met AFC’34 begon SC Cambuur O14 goed en maakte het na een mooie actie van Quinthen de Boer via Jon Eise de Vries het openingsdoelpunt. Daarna kregen de geel-blauwen kansen op meer, maar kwamen de bezoekers langszij door een benutte strafschop, welke voortkwam uit een ongelukkige handsbal na een voorzet. Na de 1-1 werd het spel van SC Cambuur O14 onrustig, werd te snel de dieptebal gespeeld en volgde daardoor veel balverlies. Dit beeld trok zich door in het tweede bedrijf, al gingen de geel-blauwen wel ietsje beter spelen. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg SC Cambuur O14 ook een penalty, welke werd benut door Boaz Kingma en zorgde voor grote ontlading.

SC Cambuur O12 – FC Emmen O12 (Twin Games)
Tegen de leeftijdsgenoten van FC Emmen begon SC Cambuur O12, nadat de mist wegtrok en de zon doorbrak, vol strijd aan de wedstrijd en wisten zij dit tot aan het allerlaatste fluitsignaal vol te houden. Er was een goede druk naar voren, er werden geweldige combinaties gemaakt en er vielen veel zogenaamde ‘Braziliaanse acties’ te noteren aan geel-blauwe zijde. Het lukte SC Cambuur O12 bovendien om in ieder blok doelpunten te maken en daarnaast werden er slechts twee tegendoelpunten geïncasseerd. Logischerwijs stapten de geel-blauwen daardoor met een prima gevoel en een glimlach van oor tot oor van het speelveld af. Bovendien was het wederom een zeer leerzame ochtend voor SC Cambuur O12.