058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: O18 wint, O21 en O16 (nipt) onderuit

6 september 2023, 9:03

Vier van de vijf jeugdteams van SC Cambuur kwamen afgelopen weekend (zaterdag) voor de eerste maal dit seizoen in actie in competitieverband. De O14 had vanwege een oneven aantal teams (negen) in de competitie geen programma.

Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden

SC Cambuur O21 – FC Volendam O21 (Divisie 1A, 0-3)
SC Cambuur O21 speelde haar eerste competitiewedstrijd in het eigen Cambuur Stadion tegen FC Volendam O21. In het eerste kwartier hadden de geel-blauwen het lastig met het aanvallende en opportunistische spel van de opponent en zo kwamen zij al snel op 0-1. Na deze fase kwam SC Cambuur O21 beter in de wedstrijd en creëerde het daarbij een aantal gevaarlijke mogelijkheden, maar hield de keeper van FC Volendam zijn doel schoon. Na de rust bleven de geel-blauwen proberen de gelijkmaker te maken, creëerde het mogelijkheden, maar maakte FC Volendam de 0-2. Uiteindelijk viel nog de 0-3 in een fase dat SC Cambuur O21 fanatiek jaagde op de aansluitingstreffer. Al met al een zeer leerzame wedstrijd.

SC Cambuur O18 – NAC Breda O18 (Divisie 2A, 3-0)
SC Cambuur O18 begon de competitie eveneens op eigen veld en wel tegen NAC Breda O18. In de eerste helft waren de Leeuwarders dominant en werden er kansen gecreëerd, maar wisten zij het overwicht niet te vertalen in doelpunten. De gastheren waren daarnaast ook dreigend, vooral in de omschakeling, maar de stand bleef 0-0. In de tweede helft pakten de geel-blauwen in aanvallend opzicht wel door. Een verzorgde opbouw werd via meerdere schijven verplaatst van links naar rechts, waarna Sven Dijkstra met een sublieme steekpass Wiebe van der Heide bij de tweede paal vrijspeelde: 1-0.

Even later was het weer Van der Heide die ditmaal een vrije trap binnenkopte bij de eerste paal. Naar mate de wedstrijd vorderde, werden beide ploegen slordiger. NAC Breda O18 was echter niet bij machte om de aansluitingstreffer te maken en SC Cambuur O18 wist lange tijd de wedstrijd spannend te houden, door na te laten de genadeslag uit te delen. Maar uiteindelijk maakte Danyello Look aan alle onzekerheid een einde door de derde geel-blauwe treffen te maken vanuit een snelle tegenstoot. Zo greep SC Cambuur O18 de verdiende eerste zege in de competitie mét een clean sheet.

SC Cambuur O16 – AFC’34 O16 (Divisie 4A, 1-2)
SC Cambuur O16 speelde net zoals de O21 en O18 haar eerste competitieduel in Leeuwarden en ontving AFC’34 O16 uit Alkmaar. Het treffen begon ietwat stroef voor beide partijen, maar na ongeveer een kwartier kregen de geel-blauwen een aantal grote kansen. Gescoord werd er echter niet voor de theepauze, maar na de rust was dit wel het geval en was het Wessel van der Goot die namens SC Cambuur O16 de ban brak. In de minuten daaropvolgend kregen zowel de thuis- als uitploeg een aantal kansen en wist AFC’34 O16 uiteindelijk de gelijkmaker te maken en kregen zij tot overmaat van ramp vlak daarna eeen strafschop, welke feilloos werd benut. Hierdoor gingen de geel-blauwen op zure wijze nipt ten onder.

SC Cambuur O12 – FC Twente/Heracles Almelo O12 (Twin Games)
Op het sportpark van VV DTD begon SC Cambuur O12 tegen FC Twente/Heracles Almelo O12. Een mooie uitdaging met weer een nieuwe groep spelers uit de eigen regio, die voor het eerst in de competitie het geel-blauwe tricot aan mochten trekken. Vanaf het begin was het een zeer leuke wedstrijd en werd er veel gas gegeven. Afjagen, tegenstanders naar de zijkant dwingen en mooie faire duels uitvechten. Uiteraard vielen er ook vele leuke combinaties en acties te ontdekken.

Tijdens de wedstrijd wist SC Cambuur O12 ook een aantal doelpunten te maken en kon er worden gejuicht. Daarnaast waren er ook genoeg dingen om van te leren. Zo was FC Twente/Heracles Almelo O12 in bepaalde opzichten ietsje verder en wisten zij daardoor meer doelpunten te maken dan de geel-blauwen. Helemaal niet erg en juist hartstikke goed, want dit maakt SC Cambuur O12 ook beter. Leuk om hier weer mee verder te gaan en op naar volgende week.