058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: O21 en O14 blijven imponeren

19 maart 2024, 9:35

Waar voor het eerste elftal vrijdagavond een wedstrijd op het programma stond, was het een dag later de beurt aan de jeugdteams. O21 boekte de vierde opeenvolgende overwinning, terwijl O14 zijn zegereeks ook verlengde. O18, O16 en O12 kwamen eveneens actie. Hieronder lees je er alles over.

FC Groningen O21 – SC Cambuur O21 (0-1)
SC Cambuur O21 is bezig aan een ijzersterke serie. Na de zeges op Go Ahead Eagles (4-0), N.E.C. Nijmegen (0-1) en PEC Zwolle (2-0) werd zaterdag ook het nog ongeslagen FC Groningen verslagen. Extra knap was dat de ploeg van trainer Rik Reinsma voor de vierde wedstrijd op rij de nul hield.

In een gelijkwaardige eerste helft kreeg FC Groningen een aantal kansen, maar de grootste was voor SC Cambuur O21. Eén op één met de keeper kreeg Yoram van der Veen de bal er echter niet in. De aanvaller was een kwartier na rust met een bekeken schot wel trefzeker. In het resterende deel van de wedstrijd kregen beide ploegen nog mogelijkheden om een doelpunt te maken, maar gescoord werd er niet meer.

SC Cambuur O18 – FC Twente/Heracles Academie O18 (0-2)
Een nederlaag met perspectief, zo moet de verliespartij van SC Cambuur O18 tegen FC Twente/Heracles worden beschouwd. De formatie van Justin van der Dam stond in de eerste helft georganiseerd en gedisciplineerd te verdedigen en werd vanuit de counter een aantal keer gevaarlijk. Tot een beloning in de vorm van een doelpunt leidde dit echter niet.

Een kwartier na rust moest SC Cambuur O18 na een goede individuele actie de 0-1 slikken. Daarna werden de Leeuwarders meerdere keren gevaarlijk, maar werden de aanvallen net niet goed genoeg uitgespeeld om tot grote kansen te komen. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers op 0-2, wat tevens de eindstand was. Zo wacht SC Cambuur O18 nog altijd op de eerste punten in de competitie. De manier van spelen geeft echter vertrouwen dat dit in de komende periode gaat lukken.

SC Buitenveldert O16 – SC Cambuur O16 (3-1)
Het duel tussen SC Buitenveldert O16 en SC Cambuur O16 was er een tussen de nummers twee en drie van de competitie. In een wedstrijd waarin het tempo hoog lag, ging er aan beide kanten zo nu en dan het nodige mis. Beide teams wilden hoog druk zetten op de helft van de tegenstander en het fysieke voordeel van Buitenveldert was hierin meestal de doorslaggevende factor.

Toch was het SC Cambuur O16 dat na een helft spelen aan de leiding ging. Vroeg in de wedstrijd zette Keano de Haan zijn ploeg op aangeven van Victor Boatashi op 0-1. Het lukte de geel-blauwe formatie niet om de voorsprong in de tweede helft vast te houden. De Leeuwarders incasseerden twee doelpunten uit een standaardsituatie en maakte bovendien een ongelukkig eigen doelpunt, wat een 3-1 eindstand betekende.

SC Cambuur O14 – VVOG Harderwijk O16 (5-1)
SC Cambuur O14 is niet te stoppen. Zaterdag werd ook de zevende wedstrijd van de competitie gewonnen. Helemaal vanzelfsprekend ging het echter niet tegen het nog puntloze VVOG Harderwijk O16.

Na een goede start met een aantal mooie kansen, zakte de energie en het niveau. Het leidde tot de verrassende 0-1 van de bezoekers. Nog voor rust werd de achterstand door doelpunten van Jort Faasse en Hidde Scholten Linde omgebogen naar een 2-1 voorsprong. In het tweede deel van de wedstrijd herpakte SC Cambuur O14 zich en scoorde het nog drie keer via Boaz Kingma (twee keer) en Jon Eise de Vries.

SC Cambuur O12 – De Graafschap O12
Voor SC Cambuur stond op het complex van VV DTD een wedstrijd tegen De Graafschap op het menu. Het was meteen vanaf de aftrap een leuke en spannende wedstrijd, waarin de teams aan elkaar gewaagd waren. Over en weer worden kansen gecreëerd door goed samenspel. Hierdoor werden aan beide kanten mooie goals gemaakt. De bezoekers uit Doetinchem scoorden uiteindelijk een keer vaker. Desondanks stapte de ploeg van Rene Paauw met een goed gevoel van het veld af.