058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: O21 en O16 spelen gelijk, O16 onderuit

13 mei 2024, 9:00

Drie jeugdteams van SC Cambuur kwamen afgelopen weekend in actie. Het leverde twee gelijke spelen en één nederlaag op. Hieronder lees je er alles over.

SC Cambuur O21 – FC Twente O21 (1-1)
In zijn een-na-laatste thuiswedstrijd van het seizoen bleef SC Cambuur steken op een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente O21. De kampioenskansen zijn daardoor flink geslonken, al is er nog een theoretische kans dat de ploeg van Rik Reinsma de titel verovert.

Het was FC Twente O21 dat zaterdag op slag van rust op voorsprong kwam. De achterstand werd vroeg in de tweede helft weggepoetst door Jeffrey Buitenweg. Waar beide ploegen in het vervolg van de wedstrijd jacht maakten op de winst, vielen er geen doelpunten meer. SC Cambuur O21 neemt het komende zaterdag op tegen De Graafschap O21 en sluit een week later het seizoen af op bezoek bij koploper Feyenoord O21.

ADO Den Haag O18 – SC Cambuur O18 (0-2)
Voor SC Cambuur O18 stond zaterdag een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Mede door een valse start ging het team van Justin van der Dam met 2-0 onderuit.

SC Cambuur O18 kreeg in de openingsfase twee doelpunten om de oren en keek zo al na twintig minuten tegen een 2-0 achterstand. Die achterstand kwam de Leeuwarder formatie niet meer te boven. Danyello Look en Roan van der Weij kregen na rust kansen op de aansluitingstreffer, maar de 1-2 viel niet.

SC Cambuur O16 – FC Volendam O16 (1-1)
SC Cambuur O16 nam het zaterdag op tegen FC Volendam O16, de koploper van de competitie. Waar het vorige duel met de Volendammers met 3-2 verloren ging, hielden de geel-blauwen ditmaal een niet onverdienstelijk punt over aan de ontmoeting.

In een wedstrijd die redelijk in evenwicht was, kwam SC Cambuur O21 na twintig minuten op voorsprong. Pepijn Kooistra tekende voor de 1-0 door in tweede instantie een voorzet binnen te werken. De gelijkmaker van FC Volendam O21 volgde al snel en werd gemaakt uit een indirecte vrije trap. Dat was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd.