Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: O21 en O16 winnen, O18 gelijk en O14 verliest

6 november 2023, 16:06

In tegenstelling tot het eerste elftal kwamen de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wel in actie in competitieverband. Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde duels te vinden.

ADO Den Haag O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 1A, 1-2)
In een stormachtige Hofstad met veel regen en win was het voor SC Cambuur O21 lastig om tegen ADO Den Haag O21 vanuit goed positiespel tot kansen te komen. Doelpunten volgden er niet, totdat vlak voor de rust Jeffrey Buitenweg de score opende na een goede individuele actie van Vincent Pichel. Waar de geel-blauwen de voorsprong hadden moeten uitbreiden, bracht de thuisploeg de stand direct na de rust in evenwicht. Hierna bleef het treffen in evenwicht en redde Tyrick Bodak een keer redde na een kans van ADO Den Haag O21. Een kwartier voor tijd was het Yoram van der Veen die na goed druk zetten en op aangeven van Daan Visser de winnende maakte. Drie belangrijke punten waren daar!

SC Cambuur O18 – FC Groningen O18 (Divisie 2A, 1-1)
Aan het Cambuurplein kruiste SC Cambuur O18 de degens met FC Groningen O18 en daarbij hadden de geel-blauwen het in de eerste helft lastig tegen een goed spelende opponent. De Groningers werden voornamelijk gevaarlijk vanuit de omschakeling en na negen minuten viel daardoor de openingstreffer. In het verdere verloop van het bedrijf kwamen de bezoekers nog tot een aantal behoorlijk grote kansen, die door de sterk keepende Yannick Agbagni werden afgestopt.

In de tweede helft kwam SC Cambuur O18 beter in de wedstrijd en creëerde het een aantal grote kansen. Dit resulteerde op zo’n twintig minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd in de gelijkmaker dankzij een fantastische vrije trap van Roan van der Weij. Beide teams gingen daarna op zoek naar de zege en in de extra tijd kreeg FC Groningen O18 nog een penalty, maar, deze werd gekeerd door Yannick Agbagni! Zo pakten de geel-blauwen een zwaarbevochten punt.

Telstar O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 4A, 2-3)
Op bezoek bij Telstar O16 in Velsen-Zuid beleefde SC Cambuur O16 een zware eerste helft en was het de thuisploeg die twee keer doel wist te treffen. Maar na de theepauze waren het de geel-blauwen die een sensationele comeback wisten te bewerkstelligen en de achterstand om te buigen naar een 2-3 overwinning door doelpunten van Wessel van der Goot, Johan Veensta en een eigen doelpunt en zo drie punten te pakken. De zege was overigens niet tot stand gekomen als doelman Adriano Tchakoua al vroeg in het tweede bedrijf geen heldenrol had vertolkt door een strafschop te pakken.

SC Cambuur O14 – Almere City FC O14 (Divisie 3A, 1-5)
Tijdens de wedstrijd met Almere City FC O14 op eigen grond kende SC Cambuur O14 een beroerde start, want al na tien minuten stonden de Flevolanders met een marge van twee doelpunten aan de leiding. Daarna kwamen de geel-blauwen beter in het duel, maar helaas viel vlak voor de rust ook de derde tegentreffer. In de tweede helft startte SC Cambuur O14 ook niet slecht, maar uit een fout in de opbouw en een strafschop maakte Almere City FC O14 weer twee doelpunten. Via Adel Boufennara maakten de geel-blauwen vlak voor de tijd nog wel de eretreffer, maar het mocht niet meer baten.

Sc Heerenveen O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games)
Voor SC Cambuur O12 stond de volgende Friese Derby op het programma, ditmaal bij sc Heerenveen O12. De thuisploeg was daarbij de ploeg die de eerste doelpunten maakte. Maar het tegenantwoord van de geel-blauwen volgde al snel en ook zij maakten een paar zeer fraaie treffers. Door goed samen te werken, lef te tonen en ook te genieten, zorgden de mannen uit Leeuwarden voor een hele goede strijd. Helaas werden er niet meer doelpunten maakt dan de opponent, maar wel werd er weer een goede wedstrijd gespeeld waarin veel lukte en iedereen weer veel heeft kunnen leren.