058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: O21 en O18 ten onder, O16 zegeviert

Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: O21 en O18 ten onder, O16 zegeviert

27 november 2023, 16:08

Net zoals het eerste elftal kwamen vier van de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wederom in actie in competitieverband. De O14 had geen programma in competitieverband, maar ging als team de padelbaan op.

Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde wedstrijden te vinden.

SC Cambuur O21 – De Graafschap O21 (Divisie 1A, 0-1)
In het Cambuur Stadion trof SC Cambuur O21 koploper De Graafschap O21 en daarbij waren de bezoekers in het eerste bedrijf de bovenliggende partij. Tot veel kansen leidde dit echter niet, totdat er vlak voor de pauze een strafschop volgde. Maar deze penalty werd gestopt door Brett Minnema en zo bleef de brilstand op het scorebord staan. In de tweede helft hadden de geel-blauwen meer de regie en kreeg Youns El Hilali een grote kans, maar daarbij kopte hij over. Na ruim een uur spelen brak De Graafschap O21 met een verdek schot de ban, waarna SC Cambuur O21 met man en macht op jacht ging naar de gelijkmaker. Ondanks een aantal kansen viel deze treffer niet en zo gingen de geel-blauwen nipt ten onder.

PEC Zwolle O18 – SC Cambuur O18 (Divisie 2A, 2-1)
Op bezoek bij PEC Zwolle O18 had SC Cambuur O18 het in het eerste kwartier lastig, deelde de thuisploeg de lakens uit en kwam het ook op voorsprong. Na een ongelukkig moment van sluitpost Yannick Agbagni profiteerde de spits van de thuisploeg optimaal. Hierna namen de geel-blauwen steeds meer het initiatief en uit een van deze aanvallen kreeg na voorbereidend werk van Sven Dijkstra een kans die door Roan van der Weij niet tot doelpunt kon worden omgezet.

Na de pauze begon SC Cambuur O18 voortvarend en met veel druk naar voren werd verder gezocht naar de gelijkmaker. Deze kwam na een vlotlopende aanval en goede voorzet van Julian Schrott opnieuw bij Roan van der Weij terecht en die liet deze kans ditmaal niet onbenut. Ook de jacht op de voorsprong daarna resulteerde in veel gevaarlijke situaties, maar viel deze juist voor PEC Zwolle O18 uit een vrije trap. De geel-blauwen wisten vervolgens niet nogmaals gelijk te maken.

SC Cambuur O16 – SV Fortuna Wormerveer O16 (Divisie 4A, 2-1)
Tegen SV Fortuna Wormerveer O16 kwam SC Cambuur O16 al snel op voorsprong uit een ingestudeerde hoekschop met Mike van Rijs als doelpuntenmaker, maar deden de bezoekers ook gauw weer iets terug. Na hands in de zestien volgde er een penalty, welke werd benut. De eerste helft verliep rommelig en lastig voor de geel-blauwen, mede door de wind en vele regen. In de tweede helft lukte het om meer het initiatief te nemen, maar echt grote kansen bleven uit. Tot zo’n tien minuten voor het einde na een balverovering aan de zijkant Adel Boufennara de bal bij Victor Boatashi kreeg en die vanaf randje zestien hard de kruising in joeg. Deze voorsprong kwam in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar.

FC Emmen O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games)
In Stadion De Oude Meerdijk mocht SC Cambuur O12 het gaan opnemen tegen FC Emmen O12, waarbij de spelersbus als vervoersmiddel diende en zorgde voor een hele mooie ervaring. De wedstrijd ging in de beginfase beide kanten op, waarbij mooie acties werden gemaakt en goed werd overgespeeld. FC Emmen O12 zette daarna een paar versnellingen bij en nam de overhand en SC Cambuur O12 werd teruggedrongen en moest een aantal tegendoelpunten incasseren.

Alles op alles werd gezet om mee te gaan met het spel van FC Emmen O12 en dat lukte SC Cambuur O12, waardoor de wedstrijd een leuk einde kende. Daarin mochten de geel-blauwen juichen, want er volgden meerdere doelpunten. Na het laatste fluitsignaal bleek echter dat FC Emmen O12 terecht meer doelpunten had gemaakt en een feestje kon vieren. Aan SC Cambuur O12 de taak om hier weer van te leren en weer keihard te gaan trainen richting de volgende ontmoeting.

Foto: Wiebe Kooiker