058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: O21 verovert punt, O16 nipt onderuit

Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: O21 verovert punt, O16 nipt onderuit

22 januari 2024, 15:17

In tegenstelling tot het eerste elftal kwamen twee van de vijf jeugdteams van SC Cambuur afgelopen weekend (zaterdag) wel in actie in competitieverband. De wedstrijden van de O18 op eigen veld tegen ADO Den Haag O18 en die van de O14 bij en tegen FC Emmen O14 werden vanwege de sneeuwval daarnaast helaas uitgesteld. Het laatstgenoemde team trok daarom naar Harlingen voor een vriendschappelijk tweeluik met Zeerobben O15 (0-0) en Be Quick Dokkum O15 (2-2).

Per team zijn hieronder de resultaten en een kort verslag van de gespeelde competitiewedstrijden te vinden.

FC Twente/Heracles Almelo O21 – SC Cambuur O21 (Divisie 1A, 0-0)
In plaats van in het Cambuur Stadion werd het eerste competitieduel van de tweede seizoenshelft van SC Cambuur O21 afgewerkt bij opponent FC Twente/Heracles Almelo O21 in Hengelo, de kampioen van de najaarscompetitie. In de eerste helft was het niveau hoog, waarbij er over en weer meerdere kansen gecreëerd werden. Zodoende ook een afgekeurde treffer van Tom van de Werff vlak voor de thee. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde, waarbij het team dat een doelpunt maakte, ook zou winnen. Een kopbal van Tom van de Werff ging net voorlangs en Brett Minnema hield met een aantal reddingen zijn doel schoon. Een goed begin van het jaar 2024 voor de geel-blauwen met een verdienstelijk punt.

FC Volendam O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 4A, 3-2)
De eerste competitiewedstrijd van 2024 leidde SC Cambuur O16 naar Noord-Holland voor het treffen met oude bekende FC Volendam O16. Het werd een leerzaam duel voor de geel-blauwen, waarbij het via goed uitgespeelde doelpunten van Jesse Bangura en Wessel van der Goot in de eerste helft op voorsprong kwam, waarna de thuisploeg iets terug deed. In het tweede bedrijf werd het initiatief weggegeven door een hogere intensiteit van FC Volendam O16. Het duel verdiende eigenlijk geen winnaar, want beide teams ontliepen elkaar bijzonder weinig, maar toch gingen de Noord-Hollanders met de drie punten aan de haal door in een tijdbestek van slechts drie minuten uiteindelijk nog eens tweemaal doel te treffen.

Foto: www.dijksmedia.nl