058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: O21 wint laatste thuisduel, O14 verovert titel

20 mei 2024, 9:00

Het was een mooi weekend voor de jeugdopleiding van SC Cambuur. Waar O21 zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afsloot, zette O14 een kroon op de afgelopen maanden door kampioen van de voorjaarscompetitie te worden. Hieronder lees je er alles over.

SC Cambuur O21 – De Graafschap O21 3-1
SC Cambuur O21 stelde in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een plek in de top-drie van Divisie 1A veilig. Dat deed de ploeg van Rik Reinsma door De Graafschap met 3-1 te verslaan. Matthias Nartey en Wiebe Kooistra (twee keer) tekenden voor de geel-blauwe doelpunten.

De score werd halverwege de eerste helft geopend door Nartey, die uit de rebound de 1-0 maakte. Kooistra zorgde er vervolgens voor dat de Leeuwarders met een comfortabele voorsprong aan de thee gingen. Diezelfde Kooistra vergrootte na rust de marge door een knappe solo met een doelpunt te belonen. Hierna verslapte de aandacht bij de thuisploeg, waarna De Graafschap nog wat terugdeed.

Komend weekend sluit SC Cambuur O21 het seizoen af met een uitwedstrijd tegen Feyenoord O21, dat aan een punt genoeg heeft om kampioen te worden. De manschappen van Reinsma spelen nog om de tweede plek. FC Groningen O21, dat één punt meer heeft, is hiervoor de concurrent.

AFC ’34 O16 – SC Cambuur O16 2-2
Voor SC Cambuur O16 stond zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Het team van trainer Jan Hulzinga trad in Alkmaar aan tegen AFC ’34 en nam een punt mee huiswaarts.

Dat hadden er ook drie kunnen zijn. SC Cambuur O16 kwam voor rust namelijk op voorsprong via Jesse Bangura, die het eindstation van een vlotlopende aanval was. In een eerste helft waarin beide ploegen de nodige kansen creëerden, hield Adriano Tchakoua aan Leeuwarder zijde zijn doel een paar keer knap schoon.

SC Cambuur O16 verdubbelde na rust de marge via Damian Westerhof (penalty) en leek zo op een zege af te stevenen. In het laatste deel van de wedstrijd hadden de geel-blauwen het echter lastig en scoorde AFC ’34 O16 nog twee keer, met een 2-2 gelijkspel tot gevolg.

DVS ’33 O14 – SC Cambuur O14 1-4
De selectie van SC Cambuur O14 beleefde zaterdag een dag om nooit te vergeten. Op bezoek bij DVS ’33 kroonde de ploeg van trainer Matthias Frankema zich namelijk tot kampioen van de voorjaarscompetitie. De 1-4 zege in Ermelo was voldoende om de titel veilig te stellen.

Met de steun van veel geel-blauw publiek langs de lijn, kopte Hidde Scholten Linde zijn team in de eerste helft op voorsprong. Nathan Nicolai maakte kort daarna de tweede Leeuwarder treffer door een voorzet van Quinthen de Boer te promoveren tot doelpunt, waarna DVS ’33 O14 in de counter wat terugdeed.

SC Cambuur O14 liet zich niet van de wijs brengen en klaarde in de tweede helft de klus door nog twee keer te scoren. Eerst maakte Nicolai zijn tweede van de middag na een wonderschone assist van Adel Bouffenara, vervolgens Boaz Kingma bepaalde de eindstand op 1-4. Na het laatste fluitsignaal werd het kampioenschap uitgebreid gevierd.