058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: O21 wint weer en O14 toont topvorm

5 maart 2024, 18:34

Waar voor het eerste elftal afgelopen weekend geen wedstrijd op het programma stond, kwamen vier jeugdteams zaterdag wel in actie. Een knap resultaat werd er geboekt door SC Cambuur O14, dat de koppositie verstevigde door een directe concurrent te verslaan. Hieronder lees je er alles over.

N.E.C. Nijmegen O21 – SC Cambuur O21 (0-1)
SC Cambuur O21 boekte de tweede overwinning op rij. Na de 4-0 zege op Go Ahead Eagles werd ditmaal N.E.C. Nijmegen aan de zegekar geboden. Op sportcomplex De Eendracht boekte de ploeg van Rik Reinsma een knappe 0-1 overwinning.

In de eerste helft slaagden Yme Bruinsma en Vincent Pichel er niet in hun kansen om te zetten in een doelpunt, terwijl aan de andere kant Bram Marsman zijn ploeg op de been hield. Na rust sloegen de Leeuwarders toe via Bruinsma, die het eindstation van een tegenaanval was. Aankomende zaterdag staat voor de beloften een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma.

SC Cambuur O18 – sc Heerenveen O18 (0-2)
Voor SC Cambuur O18 stond de Friese derby tegen de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen op het menu. De formatie van Justin van der Dam slaagde er niet in om op eigen terrein een goed resultaat te boeken. Door twee doelpunten in de eerste helft werd er met 0-2 verloren.

Na rust kreeg SC Cambuur O18 een aantal mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, maar onder meer Wiebe van der Heide kreeg de bal er niet in. Een lichtpuntje was de rentree van Jochem Nap, die na een vervelende blessure eindelijk weer minuten maakte.

SC Cambuur O14 – FC Groningen O14 (3-0)
SC Cambuur O14 verstevigde de koppositie in de competitie door concurrent FC Groningen met 3-0 opzij te zetten. In een wedstrijd met een hoog tempo opende Boaz Kingma na een knappe actie van Adel Boufennara de score. Goed doorzetten van Kingma leverde het tweede geel-blauwe doelpunt op, waarna Hidde Scholten-Linde de wedstrijd in het slot gooide.

Zo boekte SC Cambuur O14 een knappe overwinning op FC Groningen, dat op een achterstand van vijf punten is gezet. Komend weekend staat alweer de volgende topper op het programma. Dan wordt er gespeeld tegen FC Twente/Heracles Academie O14, de nieuwe nummer twee van de competitie.

SC Cambuur O12 – FC Groningen O12
Ook voor SC Cambuur O12 stond een ontmoeting met FC Groningen op het menu. Op een lenteachtige ochtend verscheen het team van Rene Paauw op de velden van DTD. Het doel was om op verschillende manieren op te bouwen. In een interessante wedstrijd stonden twee teams tegenover elkaar die aan elkaar gewaagd waren.

Het spel golfde dan ook op en neer en aan beide kanten werden veel kansen gecreëerd. Bij leren hoort ook het maken van fouten. Zo kwam het vaak voor dat een speler dat een speler de bal naar de vrije kant moest proberen te krijgen, maar dit werd knap lastig gemaakt door FC Groningen, dat uiteindelijk wat meer doelpunten maakte. Al met al was het een interessante en leerzame wedstrijd.