058-2963300
Weekendoverzicht SC Cambuur Jeugdopleiding: twee keer winst en twee keer verlies

5 februari 2024, 16:46

Het was weer een vol weekend voor onze Jeugdopleiding met alleen SC Cambuur Onder 18 die de wedstrijd zag worden afgelast. De overige teams zorgden voor twee overwinningen en twee nederlagen. Hieronder lees je er alles over.

SC Cambuur O21 – Feyenoord O21 (Divisie 1A, 1-5)
Voor SC Cambuur Onder 21 stond de eerste thuiswedstrijd van de voorjaarscompetitie in divisie 1 op het programma. Met Feyenoord trof het meteen één van de favorieten en met het grote spelers dat bij één moest aansluiten een avond eerder was op voorhand al duidelijk dat het lastig zou worden. O21 startte nog wel uitstekend en kwam na vijf minuten al voorsprong nadat Sybrand Veldhuis de bal veroverde en Yme Bruinsma in stelling bracht: 1-0. Nog geen minuut later was het echter alweer gelijk en binnen een kwartier liep Feyenoord door een aantal slordigheden aan geel-blauwe zijde uit tot 1-3. Het spelbeeld was behoorlijk in evenwicht, maar de score niet. Feyenoord strafte alle Leeuwarder fouten genadeloos af en liep uiteindelijk uit naar 1-5.

Telstar O16 – SC Cambuur O16 (Divisie 4A, 1-2)
Een belangrijke wedstrijd voor beide teams, want zowel Telstar als SC Cambuur Onder 16 waren nog puntloos na de eerste twee wedstrijden. Voor de winterse onderbreking wist SC Cambuur een 2-0 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning en ook nu zat het dicht bij elkaar. Na een 1-1 ruststand en een wedstrijd waarin Cambuur het initiatief iets meer had werd er uiteindelijk met 1-2 gewonnen. Doelpunten kwamen van Wessel van der Goot en Jesse Bangura.

CSV Apeldoorn – SC Cambuur O14 (Divisie 3D, 0-7)
De Onder 14 van onze club speelde afgelopen een uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn. Het werd nagenoeg de perfecte wedstrijd met een hoog tempo, veel beweging en dus ook kansen en goals. Boaz Kingma maakte de 0-1 na een geweldige actie. Daarna scoorde Hylke de 0-2 na een goede diepte loopactie. Vervolgens werd het nog voor de rust 0-4. CSV had overigens ook nog een paar goede kansen, maar Thijs pakte een goede bal en ookHidde redde een keer op de lijn. In de tweede helft werd er vele gewisseld en kon de score worden uitgebouwd naar 0-7, mede dankzij twee knappe goals van Jon Eise met zijn linkerbeen.

N.E.C. Nijmegen O12 – SC Cambuur O12 (Twin Games)
De mannen van Cambuur O12 vertrokken vroeg richting Nijmegen om daar af te trappen tegen N.E.C. Na een lange reis in de bus verschenen de Leeuwarders fris op het veld. Het was vanaf het begin spannend en uitdagend. Met mooie acties van beide kanten kwamen er ook fraaie goals. Al met al scoorde N.E.C. er een paar meer, maar konden de geel-blauwen uitstekend mee komen in het tempo. Mooi om de stijgende lijn te zien en op naar meer!